Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σενάρια χρεοκοπίας ανησυχούν τις αγορές

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτινάχθηκε χθες το 5ετές ασφάλιστρο κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της χώρας (CDS). Η ανησυχία στις αγορές για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση χρέους έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, παρά τις συνεχείς και από όλες τις πλευρές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Πέτρος Χριστοδούλου δήλωσε για μία ακόμα φορά χθες ότι «κανένας αυτή τη στιγμή δεν επιζητεί την αναδιάρθρωση χρέους από την Ελλάδα. Ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό». Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν φαίνεται να επαρκούν. Το 5ετές CDS έφτασε έως και τις 1.085 μονάδες βάσης από 934,2 μονάδες την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές αξιολογούν ότι οι πιθανότητες πτώχευσης της Ελλάδας την επόμενη πενταετία ξεπερνούν το 57%,

Μικρότερη αύξηση σημείωσε η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, φτάνοντας χθες στις 802 μονάδες από 790 μονάδες. Ο βασικός λόγος αυτών των πιέσεων είναι, σύμφωνα με αναλυτές, το γεγονός ότι επενδυτικές τράπεζες και αμοιβαία κεφάλαια ρευστοποιούν ελληνικούς τίτλους επειδή από το καταστατικό τους δεν επιτρέπεται να κατέχουν ομόλογα με χαμηλή αξιολόγηση.
Καθημερινή
Σημ.axinosp:Τα σενάρια χρεοκοπίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αφορούν όλο το Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα.
Τα 700 τρισεκατομμύρια σε παράγωγα προϊόντα είναι μια ωρολογιακή βόμβα, που κανείς δεν μπορεί, ή δεν θέλει να εξουδετερώσει, τα αποτελέσματα αυτής της έκρηξης θα κάνουν την Ατομική Βόμβα που έριξαν οι Αμερικάνοι στην Χιροσίμα, να μοιάζει με θορυβώδες παιδικό πάρτυ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: