Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μέτωπο Οικονομολόγων-Πανεπιστημιακών-Κοινωνίας πολιτών για την εξάλειψη του Εθνικού χρέους

Προχθές το απόγευμα αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή!!!

Στην εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον μας προχθεσινή εκδήλωση του Μετώπου Οικονομολόγων-Πανεπιστημιακών για την εξάλειψη του εξωτερικού χρέους, αποκαλύφθηκαν απίστευτα πράγματα!!.. (εδώ οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες της εκδήλωσης,: http://www.nomoneynodebt.gr/details.php?id=4 )

Στην αίθουσα των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, επί 4 συνεχείς ώρες σε συνθήκες εξωτερικού καύσωνα και με εσωτερική θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30′ C… τετρακόσιοι πολίτες από όλες τις κοινωνικο-οικονομικές τάξεις ρούφηξαν την γνώση μερικών από τα πιο φωτεινά νέα οικονομικά μυαλά της Ελλάδας. Ο ανοικτός διάλογος που ακολούθησε ήταν υψηλότατου επιπέδου ανεξάρτητα του αν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις, διατυπώθηκαν από ταξιτζήδες, δασκάλες, υπαλλήλους, διευθυντές, επιχειρηματίες και οποιονδήποτε άλλον από οποιαδήποτε κοινωνική προέλευση ή πολιτική αφετηρία. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι κατά κανόνα απλή, κατανοητή και μπορεί να συζητιέται από τον καθένα!

Οι ομιλίες που ευτυχώς βιντεοσκοπήθηκαν ισοδυναμούν με ένα έτος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Τέτοια και τόσο κρίσιμη είναι η γνώση που εμπεριέχουν για εμάς τους απλούς ανθρώπους που προσπαθούμε να καταλάβουμε σε τι βαθμό εθνικής κατεδάφισης και ξεπουλήματος έχει βάλει με την “βία” την κοινωνία μας ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, και έμμεσα να ερμηνεύσουμε το ΓΙΑΤΙ το κάνουν…

Παρακολουθήστε τις ομιλίες, χωρίς πολιτικά φίλτρα και στεγανά. Έτσι κι αλλιώς δεν εκφράζουν κανένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς τα προσπερνούν και τα υπερβαίνουν εντυπωσιακά!!!

Μόλις σχηματίσετε την δική σας “καθαρή εικόνα”, η ευθύνη για τις επόμενες εξελίξεις θα έχει μετατοπιστεί σε μας… δηλαδή θα είναι εξίσου και ΔΙΚΗ σας. Δεν θα μπορεί κανείς μας πλέον να ισχυρίζεται (και εκ των υστέρων να δικαιολογούμαστε στα παιδιά και τα εγγόνια μας), ότι “δεν γνωρίζαμε..!”

Ομιλία Κ.Λαπαβίτσα

Ομιλία Σ.Κουβελάκη

Ομιλία Λ.Βατικιώτη

Ομιλία Σ.Μαρκέτου

Ομιλία Π.Παπακωνσταντίνου

Ομιλία Δ.Καζάκη

Ομιλία Κ.Σαρρή

Αν τελικά αισθανθείτε ότι είναι σημαντικό και θέλετε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια του μετώπου των ανεξάρτητων οικονομολόγων-πανεπιστημιακών που συμπράτουν με την κοινωνία των πολιτών για να απαλλάξουν την Ελλάδα από την θανατηφόρα θηλιά του τεχνητού εξωτερικού χρέους, τότε ψηφίστε στο ανοικτό δημοψήφισμα (petition) που βρίσκεται εδώ: http://www.gopetition.com/online/36271.html

Η ουσιαστικότερη συμμετοχή του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη σήμερα, είναι να σβήνει την διεφθαρμένη, πληρωμένη, διατεταγμένη και προπαγανδιστική τηλεόραση και να αρχίσει να συζητά ανοικτά με τους συνανθρώπους και τους συμπολίτες του τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας, την δική μας κοινωνική ατζέντα!! Αυτή η συζήτηση και αυτό το μοίρασμα της προσωπικής γνώσης του καθενός μας μπορεί πλέον να γίνεται με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ζωντανά αλλά και από απόσταση, γιατί έχουμε στην διάθεση μας τα δικά μας σύγχρονα, ειρηνικά αλλά και πανίσχυρα όπλα των Νέων Μέσων του Διαδικτύου!…

Φωτης Π. Μπομπολας

Σημ.axinosp:Φώτη, μην κάνεις κακές παρέες!!

Άκουσες ρε θηρίο, 7 Οικονομολόγους σε μία μέρα, θα πάθεις overdose !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ίσα ίσα ρε, οι ομιλίες τους ήταν εξαιρετικές, όπως κ η συζήτηση που ακολούθησε με απλούς ανθρώπους οι οποίοι έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι παίζεται από την πλευρά του Παπανδρέου και των αλλοδαπών συμπαικτών του.
Όλοι τους είπαν το αυτονόητο και το τεκμηρίωσαν δεόντως: Πρέπει να κάνουμε στάση (εξωτερικών) πληρωμών και πρέπει να αποκηρύξουμε το χρέος (δηλ. να μην το αναγνωρίσουμε). Από αυτή την αφετηρία θα τραβήξουμε μια νέα κατεύθυνση που σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερη από την τωρινή κατεδάφιση της Ελλάδας του πολιτικού και κοινωνικού εγκληματία Παπανδρέου.
Το ζήτημα και η πρόκληση είναι να προκύψει ένα κίνημα από αυτή την πρωτοβουλία που είναι ιδιαίτερα αφυπνιστική.
Φυσικά κάποιες αριστερές κορόνες δεν μου άρεσαν ούτε και εμένα, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς η εξουσιαστική ελίτ των τελευταίων δεκαετιών έχει φροντίσει να φθείρει ή και αποδομήσει τις έννοιες, τις ιδέες και το ίδιο το λεξιλόγιο της αριστεράς. Ακόμα και η φυσιολογικότερη και πολύ ανθρώπινη προσφώνηση, το "σύντροφοι" ακούγεται γραφικό και ξύλινο... Τι να κάνουμε... οι ιδέες και οι απόψεις τους ήταν ούτως ή άλλως πολύ πιο προωθημένες από αυτές και των 5 μαλακοειδών κομμάτων του κοινοβουλίου. Ελπίζω να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία!..

παλιοχώριατος είπε...

Άκουσα την αρχή από αυτά που έλεγε ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ. Την κρίση τη έχει φέρει, λέει, η μη ανταγωνιστικότητα του Νότου.
Άντε, καλυνήχτα...

Ο ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ μετά άρχισε με πάθος να μας λέει πως η κρίση είναι πραγματική.
Ονειρεύεται τη κατάρευση του καπιταλισμού αυτός...

Τη άποψη του ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ την είχα ακούσει αλλού, δε μπήκα στο κόπο να την ξανακούσω.

Του υπόλοιπους δε μπήκα στο κόπο να τους ακούσω. Αλλά, κρίνοντας από τους προηγούμενους φαντάζομαι πως και αυτοί κάναν...
«Πλήρη αναπαραγωγή της προπαγάνδας του συστήματος, αλλά με αριστερή απόχρωση.»

"Στην αίθουσα των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος", πολύ "περίεργο" αυτό.

Η λεγόμενη κρίση δεν είναι ένα άλλο "τσουνάμι".
Είναι μία άλλη 11η Σεπτεμβρίου.
Μία άλλη γρίπη των χοίρων.
Μία τεράστια κομπίνα.

Γκέ κε;

Σιγά μη το καταλάβουνε.
Στη μάπα να τους κολλήσεις την αλήθεια,
αυτή πάλι το βολικό ψέμα θα διαλέξουν.

Πολλά από αυτά, τα προβλήματα, που περιγράφουν υπάρχουν και υπήρχαν και παρόμοια θα υπάρχουν στο μέλλον.
Αυτά όμως είναι δευτερεύοντα και όχι οι αιτίες τις λεγόμενης κρίσης.

Αυτή η "κρίση" όχι μόνο δεν αποδυναμώνει τον καπιταλισμό,
αλλά τον ανισχύει.

Οι μεγαλοτραπεζίτες, και οι οικονομικοί παράγοντες, όχι μόνο δε προσπαθούν να σβήσουν τη κρίση, αλλά ρίχνουν και λάδι στη φωτιά.

Οι καθεστωτικοί προπαγανδιστικοί οργανισμοί, όχι μόνο δεν προσπαθούν να τη κουκουλώσουν, αλλά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την αναδείξουν.

Αντερστέιν;