Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τι θα μας λείψει από τους προφήτες της καταστροφής;

Δύο χρόνια τώρα χορτάσαμε με ιστορίες δακρύων και αμαρτημάτων έκπτωσης από τον Παράδεισο. Αν όντως οι “ταύροι” επιστρέφουν και η οικονομική και χρηματοπιστωτική δυστυχία βρίσκεται στο τέλος της, ιδού δέκα έξι λόγοι για τους οποίους θα μας λείψουν αυτοί οι κακοί καιροί.

1. Τα παιχνίδια ρόλων θα είναι λιγότερο ευχάριστα τώρα. Χωρίσαμε τον κόσμο σε δύο ομάδες: το κακό (τραπεζίτες) και το καλό (κάθε άλλος). Στο μέλλον, για να ξεχωρίζουμε τους κακοποιούς από τα θύματα θα χρειαστούμε περισσότερη φαντασία.


2. Η κρίση ευνόησε τα ανέξοδα και κοινωνικώς εποικοδομητικά χόμπι: για παράδειγμα την παρατήρηση πουλιών, την ανάγνωση βιβλίων και το ομαδικό κέντημα. Τώρα οι πιο επιθετικές δραστηριότητες σύντομα θα ανακάμψουν.


3. Οι προφήτες της συμφοράς είχαν την τιμητική τους. Ακόμη και σήμερα νιώθουμε αλλόκοτα άνετα με τις Κασσάνδρες. Απολαμβάνουμε να ακούμε ότι το φως στο βάθος του τούνελ είναι ένα τρένο που έρχεται κατά πάνω μας. Τώρα πρέπει να εξοικειωθούμε εκ νέου με τους αισιόδοξους, που είναι πολύ πιο επικίνδυνες και συγκλονιστικές περιπτώσεις.


4. Κατά τη διάρκεια της ύφεσης επωφεληθήκαμε από τα άδεια αεροπλάνα, τα άδεια ξενοδοχεία, τα άδεια εστιατόρια και τα άδεια λεωφορεία. Η ανάκαμψη θα φέρει ξανά πλεονάζουσα ζήτηση. Η καλή ζωή, όταν επιστρέψει, θα μας φέρει και μπόλικο συνωστισμό.


5. Οι τιμές έπεσαν. Θέλει κανείς κάτι διαφορετικό; Τώρα το καθετί, από τα μήλα ως τα γιοτ, θα ακριβύνει ξανά. Και δεν θα αρχίσουμε όλοι μας να υποφέρουμε από τον Μεγάλο Πληθωρισμό; Τι προτιμάτε: Βρετανική λιτότητα ή Γερμανία της Βαϊμάρης;


6. Οι κεντρικές τράπεζες έγιναν οι καλύτεροι φίλοι του κόσμου. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκιά της. Σε λίγο καιρό τα επιτόκια θα αυξηθούν ξανά. Αντίο στα βρώμικα καταναλωτικά δάνεια και τα χαμηλότοκα στεγαστικά.


7. Πολλά μαγαζιά των χλιδάτων δρόμων που πούλαγαν πράγματα που κανείς δεν ήθελε να αγοράσει έκλεισαν, έτσι οι αίθουσες τέχνης και οι άλλες εποικοδομητικές επιχειρήσεις μετακόμισαν στους χώρους που αυτά άδειασαν. Δυστυχώς όλα αυτά τα μαγαζιά που πουλούν διάφορα ευτελή μπιχλιμπίδια θα είναι ξανά μαζί μας πάλι.


8. Ο κόσμος άρχισε να τρώει λιγότερο. Η παχυσαρκία μειώθηκε. Υπήρξε μια εκρηκτική ανάπτυξη στη σπιτική καλλιέργεια λαχανικών. Από τη στιγμή που η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει, η υγεία του έθνους θα βουλιάξει.


9. Στα πάρτι θα ακούμε ξανά κουβέντες για την άνοδο στις τιμές των κατοικιών. Ο κόσμος δεν θα ντρέπεται πια να δηλώσει ότι είναι κτηματομεσίτης. Οι γιοι μας και οι κόρες μας θα θέλουν ξανά σταδιοδρομία στην επενδυτική τραπεζική και όχι στις βιολογικές καλλιέργειες.


10. Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε μια νέα κουραστική κορακίστικη επαγγελματική γλώσσα. Το “ποσοτική χαλάρωση” ήταν ήδη αρκετά κακό. Το λεξιλόγιο της ανάκαμψης θα είναι ακόμα πιο άκομψο. Ετοιμαστείτε να δείτε τις κεντρικές τράπεζες να πουλάνε τις τεράστιες ποσότητες κρατικών ομολόγων που κατέχουν για να ανεβάσουν τα επιτόκια. Εξασκηθείτε να λέτε: “ποσοτική σύσφιξη”.


11. Οι υπηρεσίες βελτιώνονται στην ύφεση. Οι σερβιτόροι σερβίρουν, οι ταξιθέτριες μας οδηγούν στις θέσεις μας, οι πορτιέρηδες ανοίγουν τις πόρτες. Ανάπτυξη του ΑΕΠ. ίσον γενικό κατσούφιασμα.


12. Είναι καλό να έχεις αποδιοπομπαίους τράγους. Το φχαριστιόμασταν να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την καταστροφή στον Τζορτζ Μπους, πρώην Αμερικανό πρόεδρο, και τον Γκόρντον Μπράουν, Βρετανό πρωθυπουργό. Τώρα ο πρόεδρος Ομπάμα θα πάρει όλη τη δόξα για την ανάκαμψη. Μπορεί να γίνει ελαφρώς αυτάρεσκος. Το τελικό αποτέλεσμα; Ο αντιαμερικανισμός θα σαρώσει τον κόσμο.


13. Η κατανάλωση ενέργειας θα απογειωθεί ξανά. Με την ωραία δυνατή ύφεση εν εξελίξει, πιστεύαμε ότι γλιτώσαμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αμ δε! Τώρα θα πρέπει να ανεχθούμε το νέο ισχυρό ρόλο του ΟΠΕΚ και τους νέους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας που θα ξεφυτρώνουν παντού.


14. Η χαλιναγώγηση των Ρώσων θα είναι πολύ πιο δύσκολη όταν οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν να αυξάνονται φτάνοντας 100 δολάρια το βαρέλι. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα αρχίσει να μας αγριοκοιτάζει, δεν θα μας χαμογελάει πια. Και ας μη σκεφτούμε καν πώς θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι Ιρανοί.


15. Τον όλεθρο του 21ου αιώνα - την ανισορροπία του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών – καλά καταφέραμε και την ελέγξαμε με την ύφεση. Τώρα θα βγει ξανά εκτός ελέγχου. Το δολάριο θα πέσει. Ακόμη χειρότερα, οι ντίλερ ξένου συναλλάγματος θα ξεμείνουν από τα άλλα νομίσματα και πώς θα το χτυπάνε;


16. Η Κίνα θα αρχίσει πραγματικά να μετρά σαν παγκόσμια δύναμη καθώς ο μηχανισμός εξαγωγών της θα δουλεύει σε χιλιάδες στροφές. Η γλώσσα των μανδαρίνων θα γίνει η νέα επίσημη γλώσσα της Ε.Ε. Ξεχάστε το SDR του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το νέο νόμισμα των κεντρικών τραπεζιτών; Το κινεζικό ρενμίμπι.


Όταν πια όλα θα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό τους, θα αρχίσουμε σύντομα να διακρίνουμε τα σημάδια μιας νέας κρίσης. Και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 2007 - 2009. Ω, τι ευτυχισμένοι καιροί!

sofokleous10
Σημ.axinosp:Να δώ τι θα πούν μετά τον Αύγουστο οι παπαγάλοι της ανάκαμψης ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: