Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον του Τύπου

Απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έκανε ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, προβλέποντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρές για τα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μέρντοχ δεν φαίνεται να συμφωνεί με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας της αυστραλιανής κυβέρνησης αλλά και άλλων κυβερνήσεων δυτικών χωρών.

"Δε νομίζω πως οι κυβερνήσεις βοηθούν με το να σπαταλούν χρήματα. Αυτό θα προκαλέσει πληθωρισμό και θα καθυστερήσει την οικονομική ανάκαμψη", είπε.

Ο Αυστραλός μεγιστάνας παρατήρησε ότι η παροχή δωρεάν ενημέρωσης από το Ιντερνετ απειλεί τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, ειδικά τις εφημερίδες.

"Ο κόσμος συνηθίζει πλέον να ενημερώνεται δωρεάν από το Ιντερνετ και αυτό πρέπει να αλλάξει. Για να υπάρχει δωρεάν έγκυρη ενημέρωση στο Ιντερνετ πληρώνουν σήμερα οι εφημερίδες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ίσως έφθασε ο καιρός να χρεώνονται κάτι οι αναγνώστες του Ιντερνετ".

Ο κ. Μέρντοκ διερωτήθηκε επίσης αν θα πρέπει οι εφημερίδες να επιτρέπουν στο Google να χρησιμοποιεί τις ειδήσεις τους χωρίς καμιά αποζημίωση.

Η πλειοψηφία των εφημερίδων θα έπρεπε να είναι στο Διαδίκτυο, απάντησε ο επικεφαλής του Google Έρικ Σμίντ, ύστερα από αντιδράσεις και κριτική και άλλων, ότι η εταιρεία του θα έπρεπε να μοιράζεται μέρος των εσόδων της με τους παροχείς περιεχομένου.

Το Google ισχυρίζεται ότι με τον τρόπο του συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη των εφημερίδων. "Δρομολογούμε χρήστες προς τις ιστοσελίδες των εφημερίδων μέσα από τη μηχανή αναζήτησης, με ρυθμό ενός δισεκατομμυρίου κλικ κάθε μήνα" επεσήμανε σχετικά ο Αλεξάντερ Μακγκίλβεϊ, νομικός συνεργάτης της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος Fairfax και νυν επικεφαλής του αυστραλιανού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος ABC Μαρκ Σκοτ είναι ακόμα πιο απαισιόδοξος για το μέλλον του Τύπου.

Στη Μελβούρνη, για παράδειγμα, που έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με την Αθήνα, κυκλοφορούν δυο ημερήσιες πολιτειακές εφημερίδες και άλλες δυο εθνικές πολιτικο-οικονομικές εφημερίδες.

Ο κ. Σκοτ εκτιμά ότι η Μελβούρνη θα μείνει με μόνο μια ημερήσια εφημερίδα.

"Εκτιμώ", είπε, "ότι οι εφημερίδες θα συγχωνευτούν στο μέλλον. Η Μελβούρνη θα έχει μια ημερήσια τοπική εφημερίδα και άλλη μια ημερήσια εθνικής εμβέλειας πολιτικο-οικονομική εφημερίδα".

http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=16738
Σημ.axinosp:Κορόιδα Αυστραλοί εδώ στην Ελλάδα ο κάθε Μεγαλο-ρουφιάνος Δημοσιογράφος
ανοίγει εφημερίδα που φυσικά επειδή , δεν πουλάει φύλλα "επιδοτείται" από το Ελληνικό κράτος με διαφημίσεις από τον ΟΠΑΠ και την βγάζει ζάχαρη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: