Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αποπληθωρισμός απειλεί τις ΗΠΑ


Με τον κίνδυνο αποπληθωρισμού απειλείται η αμερικανική οικονομία, καθώς οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν αναπάντεχη υποχώρηση το Μάρτιο, καταγράφοντας την πρώτη ετήσια πτώση από το 1955, καθώς η εξασθένηση της ζήτησης πίεσε προς τα κάτω το ενεργειακό κόστος και το κόστος ειδών διατροφής.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1% τον Μάρτιο, έπειτα από άνοδο 0,4% του Φεβρουαρίου. Σε ετήσια βάση, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,4%, καταγράφοντας πτώση για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1995.

«Οι αριθμοί σκιαγραφούν την εικόνα μιας οικονομίας που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, αλλά σε συνδυασμό με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού», εκτιμά ο Πίτερ Κίνι της Knight Equity Markets. Tα στοιχεία για την υποχώρηση των τιμών καταναλωτή ανακοινώνονται μία ημέρα έπειτα από τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το 1950.

Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική παραγωγή ήταν μειωμένη το Μάρτιο -για πέμπτο διαδοχικό μήνα- υποχωρώντας κατά 1,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετίας, εν μέσω της φάσης παρατεταμένης ύφεσης. Η παραγωγή του Μαρτίου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 1998 και ήταν σχεδόν 13% χαμηλότερη έναντι των επιπέδων της περσινής χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συρρικνώθηκε λιγότερο τον Απρίλιο, έπειτα από τη «βουτιά»-ρεκόρ του προηγουμένου μηνός.

Τέλος, οι εκροές κεφαλαίων από τις ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν το Φεβρουάριο, χάρη στο αγοραστικό ενδιαφέρον για κρατικά ομόλογα. Οι εκροές του Φεβρουαρίου διαμορφώθηκαν στα 97 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, έναντι 146,8 δισ. δολαρίων του Ιανουαρίου.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/16/1653975.htm
Σημ.axinosp:Παρατηρώντας τις εκροές κεφαλαίων καταλαβαίνεις , μαζί με την πτώση του δείκτη καταναλωτή ότι τα γνωστά ποντίκια , βλέπουν το καράβι να έχει πάρει την τελική κλίση για τη βύθισή του και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για αλλού !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: