Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Υπάρχουν τα οικονομικά μέσα για την ανάκαμψη, δηλώνει ο Γκάιτνερ

Την πεποίθηση του για σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος εξέφρασε ο Τίμοθι Γκάιτνερ

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της το ποσό των 135 δισ. δολαρίων προκειμένου να «σταθεροποιήσει» το πιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, δηλαδή έχει κεφάλαια διαθέσιμα για να ενισχύσει τράπεζες με στενότητα ρευστότητας-ιδίων κεφαλαίων μετά την πρωτοφανή πιστωτική κρίση μετά το καλοκαίρι.

Τούτο κατέστη σαφές με επιστολή που απέστειλε προς το Κογκρέσο ο υπουργός των Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ. «Έχουμε τα μέσα» τονίζεται στην επιστολή αυτή, που το περιεχόμενό της δημοσιοποιήθηκε, «να υλοποιήσουμε όλες τις πτυχές (οικονομικής πραγματικότητας), με τις οποίες θα εφαρμόσουμε τελικά το Σταθεροποιητικό (κυβερνητικό) πρόγραμμα».

Ο αξιωματούχος εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι στο ορατό μέλλον οι αμερικανικές τράπεζες στο σύνολό τους θα είναι σε θέση να εξοφλήσουν προς την κυβέρνηση στην Ουάσινγκτον περίπου 25 δισ. δολάρια έναντι των δημοσίων δαπανών που έγιναν για την ταμειακή ενίσχυσή τους, μετά από το φθινόπωρο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 355 δισ. δολάρια διοχετεύτηκαν στον «ασθενούντα» τραπεζικό τομέα επί των (τελευταίων) ημερών του νεότερου Τζόρτζ Μπους, άλλα δε περίπου 235 δισ. δολάρια δόθηκαν ήδη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα προς τις αμερικανικές τράπεζες.

Χάρη όμως σε προσδοκώμενες «επιστροφές» προς το δημόσιο, ύψους 25 δισ. δολαρίων, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα μπορέσει να ενισχύσει εφόσον απαιτείται από την κατάσταση με άλλα περίπου 135 δισ. δολάρια τις τράπεζες των ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ο κ. Γκάιτνερ, απευθυνόμενος ιδίως στις διοικήσεις των 19 μεγαλύτερων από αυτές.

Μάλιστα, ο κ. Γκάιτνερ αναφέρθηκε σε προβλεπόμενα «διαθέσιμα» από το δημόσιο για τις τράπεζες της τάξης των 218 δισ. δολ., ποσά πάντως που αν εκταμιευτούν τελικά θα «φορτώσουν» αναλόγως και το τρέχον και το σωρευτικό δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ -έχει ξεπεράσει το τελευταίο τα 10 τρισ. δολάρια.
Σημ.axinosp:Εδώ τα τέστ που έκανε η FED και δεν τα έχει ανακοινώσει ακόμη γιατί θα γίνει πανικός ,λένε ότι όλες οι μεγάλες Τράπεζες έχουν τεχνικά χρεωκοπήσει και αυτός λέει , παπαριές καμαρωτές !!

1 σχόλιο:

Alexandros Biohazardous είπε...

Exei diareusei ereuna tis FED??
Gia dose link...
(I kane apla dimosieusi...)
to e-mail m:
alexan13692@hotmail.com