Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Δημόσια αρωγή προς τον Τύπο ζητούν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι

Η Ομοσπονδία των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας (FAPE) ζήτησε σήμερα δημόσια αρωγή για τον τομέα του Τύπου, ο οποίος απαντά στην οικονομική κρίση προχωρώντας σε απολύσεις.

Από τον Ιούνιο 2008 ως τον Απρίλιο, 2.221 Ισπανοί δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση αυτής της οργάνωσης, η οποία συμμετέχει στην έκκληση που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FEP) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεσμεύσει δημόσιες αρωγές προς τον τομέα.

Την περασμένη εβδομάδα, η FEP ζήτησε γραπτώς από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου να ληφθούν επείγοντα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων του Τύπου που πλήττονται από τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Τύπος «είναι ένας στύλος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», η FEP κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να εντάξουν τις διεκδικήσεις της στα προεκλογικά προγράμματά τους ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Η FEP ζήτησε να αναληφθεί δράση «πριν είναι πολύ αργά».

Η οικονομική κρίση πλήττει σκληρά τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα Metro που διανέμεται δωρεάν έκλεισε, ενώ πανεθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες, όπως οι ABC και El Periodico, συζητούν σημαντικές απολύσεις προσωπικού.

Η El Pais, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, ανακοίνωσε στις 30 Μαρτίου μια αύξηση της τιμής της από 1,10 σε 1,20 ευρώ, για να αντιμετωπίσει την πτώση των διαφημιστικών εσόδων (περίπου -20% το 2008).

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Τύπου Μαδρίτης (APM), η οικονομική ύφεση που πλήττει την Ισπανία μπορεί να επιφέρει την απώλεια ως το 2010 5.000 θέσεων δημοσιογράφων, δηλαδή του 20% του συνόλου των απασχολουμένων στον τομέα αυτό.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/04/2009_275225

Σημ.axinosp:Νόμιζα ότι οι Έλληνες Δημοσιογράφοι είναι "τσάτσοι και ρουφιάνοι" αλλά βλέπω και του Ισπανούς συναδέλφους τους και παρατηρώ ότι το τσατσιλίκι , το' χει το επάγγελμα τελικά. Διαμαρτύρονται οι Ισπανοί όχι για τους συναδέλφους τους που έχουν απολυθεί , αλλά για τα μειωμένα διαφημιστικά έσοδα που έχουν οι πάμφτωχοι εκδότες τους . Πρέπει να είναι η πρώτη φορά παγκόσμια που υπάλληλοι κάνουν παράσταση στην ΕΕ για τον ενίσχυση του εργοδότη τους , τέτοιο ομαδικό ξεκατίνιασμα από τους "στυλοβάτες της δημοκρατίας" όπως αποκαλούνται δεν έχω ξαναδεί !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: