Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Άνοδος πωλήσεων αλλά και ανεργίας

Εντυπωσιακές πωλήσεις κατά τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών λένε ότι πραγματοποίησαν οι Αυστραλοί καταστηματάρχες, αποδίδοντας τις καλύτερες πωλήσεις στο βοήθημα των 900 δολαρίων που δίνει η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδόν σε όλους τους Αυστραλούς «για να τονωθεί η οικονομία».

Προφανώς ο κυβερνητικός στόχος επετεύχθη, τουλάχιστον για το Πάσχα γιατί οι προβλέψεις για το μέλλον κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι. Συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκε η χρεοκοπία της εταιρίας ηλεκτρικών ειδών The Kleenmaid Group με αποτέλεσμα 150 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.

Την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες Αυστραλοί που είχαν πληρώσει προκαταβολή για κάποιο ηλεκτρικό είδος από την The Kleenmaid Group και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους.

Παράλληλα στο ένα εκατομμύριο προβλέπεται από τους οικονομολόγους, ότι θα φτάσουν οι άνεργοι της Αυστραλίας το 2010. Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος οικονομολόγος, Shane Oliver, από την εταιρία AMP Capital, αναφέρει σε μελέτη του ότι η ανεργία θα φτάσει στο επίπεδο του 9% μέχρι τα μέσα του 2010.

Το γεγονός αποδίδεται στο ότι ορισμένοι κλάδοι της οικονομίας δεν έχουν ακόμη υποστεί σοβαρές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ.

«Μέχρι τώρα, έχουμε δει να χάνονται θέσεις εργασίας σε κλάδους όπως ο χρηματοοικονομικός, της εξόρυξης μετάλλων καθώς επίσης και ο τομέας των εργοστασίων. Καθώς η κρίση επιδεινώνεται, όμως, αναμένεται να χαθούν θέσεις στους τομείς των υπηρεσιών και των λιανικών πωλήσεων».

Αναλυτές θεωρούν την αύξηση της ανεργίας τον περασμένο μήνα στο 5,7%, ως ένδειξη ότι η Αυστραλία βρίσκεται όντως σε οικονομική ύφεση. Ο Δρ. Oliver υποστηρίζει την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, με το σκεπτικό ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναθερμανθεί η οικονομία.

Οι Πράσινοι, από την πλευρά τους, ζητούν, σε περίπτωση που θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας, ανάλογη αύξηση και των συντάξεων.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής, Νικ Ξενοφών, υποστήριξε ότι με το να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας για τρεις ή έξι μήνες, αυτό θα δώσει στους καταναλωτές το έναυσμα να ξοδέψουν περισσότερα.

«Ένας από τους λόγους που δεν ξοδεύουν χρήματα σήμερα οι εργαζόμενοι, είναι ο φόβος μήπως χάσουν την εργασία τους και δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσουν με το επίδομα ανεργίας», είπε.

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Κοινωνικών Υπηρεσιών προωθεί αύξηση ύψους 30 δολαρίων (Αυστραλίας) επιπλέον την εβδομάδα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/04/2009_275173
Σημ.axinosp:Να και μιά χώρα σοβαρή βρέ αδελφέ , δεν λέω ότι είναι όλα σωστά αυτά που κάνει , αλλά ρε γαμώτο προσπαθεί να υπερασπίσει τους πολίτες της από την κρίση . Και εκεί έχουν δεξιούς , κεντρώους , αριστερούς πολιτικούς αλλά οι δικοί μας πολιτικοί δεν τους συναγωνίζεται κανένας στη μαλακία για την αντιμετώπιση της κρίσης !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: