Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για default"

Πληρώστε τους φόρους για να έχει το Δημόσιο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, είναι το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Eurogroup να μην εξετάσει στις 13 Οκτωβρίου την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ακάλυπτος τίτλος του Δημοσίου ή να αφήσει το Δημόσιο ακάλυπτες τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, αλλά πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους", είπε χαρακτηριστικά πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας ότι τα διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Υποστήριξε πως από το χθεσινό Εurogroup προέκυψαν τρία δεδομένα:

Α) Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Β) Η Ελλάδα θα ανήκει πάντα στο ευρώ.
Γ) Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για default.

Τα μέτρα

"Η ύφεση καθιστά αποδεκτό και εύλογο το να έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα που να εμφανίζει φέτος απόκλιση από τον στόχο που έχει τεθεί. Ό,τι κενό υπάρχει το 2011 θα διορθωθεί το 2012. Οι απόλυτοι αριθμητικοί στόχοι θα είναι ίδιοι. Θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,2 δισ. ευρώ το 2012", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Συμπλήρωσε επίσης: "Μπροστά μας έχουμε τρεις κρίσιμους μήνες. Αν δεν έχουμε την ανάλογη συμπεριφορά των πολιτών, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο να πετύχουμε όσα απαιτούνται".

Ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά πως απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι στόχοι αλλά και να είναι επαρκής η ρευστότητα του Δημοσίου τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες είναι οι πολίτες να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν αλλά και η κρατική μηχανή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

"Ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά, όποιο κενό δημιουργηθεί θα πρέπει να καλυφθεί το 2012", συμπλήρωσε. Επίσης, έδωσε έμφαση στο γεγονός πως το τέλος του 2012 η ύφεση σωρευτικά θα είναι 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. "Η θυσία είναι τεράστια, αλλά πρέπει να γίνει για να σωθεί η πατρίδα".

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων, υπογράμμισε πως "δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα για το 2011 και το 2012 και δεν μας ζήτησε κανείς να κάνουμε κάτι τέτοιο". Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να είμαστε συνεπείς σε ό,τι αποφασίσαμε. "Τα μέτρα θα νομοθετηθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου", συμπλήρωσε.

Οι εγγυήσεις και το PSI

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Φινλανδία θα λάβει εγγυήσεις από την Ελλάδα με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και πως θα υπάρξει επωφελής μεσολάβηση ελληνικών τραπεζών. Το Δημόσιο θα εκδόσει ομόλογα αξίας ύψους 880 εκατ. ευρώ.

Αρνήθηκε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο PSI, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Ζ.-Κλ. Γιούνκερ χθες. Πρόσθεσε πως έχει λάβει απαντητικές επιστολές από τα ξένα υπουργεία Οικονομικών και τις αξιολογεί.

Η απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. "Δεν μπορεί να γίνει τίποτα λιγότερο από αυτά που προβλέπει η συμφωνία", σημείωσε.

Euro2Day
Σημ.axinosp:Τα σχόλια δικά σας, το βρίσιμο θεωρείται δεδομένο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: