Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στα 176,7 δις υποχώρησαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο – Αποσύρθηκαν 13 δις σε διάστημα 2 μηνών

Σε οριακή κατάσταση το σύστημα

Η μείωση καταθέσεων κατά 13 δις ευρώ στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει πλήρως ξεφύγει από τον έλεγχο.
Οι επιθετικές μειώσεις καταθέσεων οδήγησαν τις τράπεζες στο ELA αντλώντας 26,5 δις ευρώ.

Όμως η μείωση των καταθέσεων κατά 13 δις σε ένα δίμηνο πέραν από τις προφανείς γενεσιουργές αιτίες αποδεικνύει και κάτι άλλο ακόμη σημαντικότερο.
Τα κεφάλαια, οι καταθέσεις που αποσύρονται από τις τράπεζες δεν πηγαίνουν στην Ελβετία, αυτό είναι βέβαιο.
Οι καταθέτες απέσυραν καταθέσεις να πληρώσουν έκτακτους φόρους έκτακτα χαράτσια ενώ πολλοί επίσης τις μεταφέρουν σε θυρίδες ή σε άλλους ασφαλείς προορισμούς εντός Ελλάδος.
Η συνεχής υπερφορολόγηση έχει ζημιώσει μεταξύ των άλλων και την καταθετική βάση των τραπεζών.
Οι αποκαλύψεις χθες του διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αυτό αποδεικνύει ότι οι καταθέσεις κινδυνεύουν.
Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί στα 176,7 δις ευρώ. Σωρευτικά στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι καταθέσεις μειώθηκαν 13 δις ευρώ.
Παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και η μη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ ύψους 13 δις ευρώ.
Ο Γ Προβόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική συναίνεση.
Το διακύβευμα πλέον είναι αν θα καταφέρει η Ελλάδα να περιμείνει στο ευρώ ή αν θα βγει από αυτό, κατρακυλώντας έτσι πολλές δεκαετίες πίσω.
Ο Γ Προβόπουλος υπεραμύνθηκε το τραπεζικό σύστημα καθώς σε πλήθος ερωτήσεων που ετέθηκαν ο διοικητής της ΤτΕ επισήμανε ότι οι τράπεζες σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν μπορούν να δανείσουν την οικονομία. Η πολύ συντηρητική πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες στα δάνεια είναι ορθή.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Αν οι Τράπεζες δεν δανείζουν, τότε ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης τους , μα φυσικά να τις διασώζουμε, πληρώνοντας σαν φορολογούμενοι δις ευρώ στους παγκόσμιους τοκογλύφους νταβάδες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: