Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Η Κύπρος οδηγείται σε μνημόνιο - Ο Ορφανίδης ο Κεντρικός Τραπεζίτης οδηγεί στον γκρεμό τις Κυπριακές τράπεζες

Η πτώση θα είναι σφοδρή και οι απώλειες ανυπολόγιστες – Ανησυχούν οι Ρώσοι καταθέτες…

Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε προειδοποιήσει ότι από άστοχους και λανθασμένους χειρισμούς η Κύπρος λόγω των τραπεζών της θα οδηγηθεί σε μηχανισμό στήριξης.
Τότε πολλοί είχαν σπεύσει να αναφέρουν ότι αυτά αποτελούν εικασίες. Χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η ένταξη της Κύπρου σε Μηχανισμό ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του προέδρου της ΕΔΕΚ και προέδρου της Βουλής Γ. Ομήρου.


Η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας βρίσκεται σε τραγικά απελπιστική κατάσταση δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Ομήρου, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε ουσιαστικά προ των πυλών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που θα έχει ως αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να απολέσει την οικονομική και εθνική της κυριαρχία. Ο πολιτικός χρόνος έχει εξαντληθεί και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να παρθούν εκείνα τα μέτρα που θα αναστρέψουν την κατάσταση».
Η κατάληξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης έχει πολιτικές, οικονομικές και κυρίως τραπεζικές διαστάσεις καθώς αν η Κύπρος καταλήξει σε μνημόνιο θα είναι λόγο των τραπεζών.
Υπάρχουν σοβαρότατα πολιτικά λάθη αλλά η βασική αιτία που θα οδηγηθεί η Κύπρος σε μνημόνιο θα είναι οι τράπεζες της.
Οι τράπεζες χρειάζονται 3,4 δις ευρώ νέα κεφάλαια και το κράτος της Κύπρου δεν έχει τόσα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις κεφαλαιακές ενισχύσεις. Αν δεν υπάρξει λύση οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν αλλά για να κρατικοποιηθούν θα χρειαστεί η Κύπρος μηχανισμό στήριξης και μνημόνιο.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου ο Ορφανίδης έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι το τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Η πτώση των τραπεζών θα είναι σφοδρή και οι απώλειες ανυπολόγιστες.
Ο Ορφανίδης στηριζόμενος σε πρακτικές ευνοιοκρατίας κατάφερε να δημιουργήσει δύο τραπεζικούς πόλους. Την Κύπρου που έμεινε στο απυρόβλητο και την Marfin με όλες τις άλλες τράπεζες.
Όταν κατηγορείται η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου ότι αφήνει να αιωρούνται διάφορες φήμες για την ασφάλεια των κυπριακών τραπεζών, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δεν παίρνει θέση για τις φήμες που διαρρέουν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Κύπρο ότι οι καταθέσεις στην δείνα τράπεζα δεν είναι ασφαλείς ενώ σε άλλη τράπεζα είναι ασφαλείς, προκαλούν πολλές αντιδράσεις και οδηγούν στα άκρα τις εξελίξεις…..
(Για την ώρα δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες ρίχνοντας λάδι στην ήδη μεγάλη φωτιά που έχει ανάψει στην Κύπρο).
Εγείρεται μείζον θέμα ηθικής τάξης αλλά και νομιμότητας καθώς τέτοιες αναφορές βλάπτουν το σύνολο και όχι μόνο την μια πλευρά.
Η πολιτική ευνοιοκρατίας που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα ναρκοθετούν το τραπεζικό σύστημα και το οδηγούν στην κατάρρευση.
Πως αντέδρασε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όταν διένειμε μέρισμα η τράπεζα Κύπρου ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο Ορφανίδης ζητούσε να μην διανεμηθεί μέρισμα από τις κυπριακές τράπεζες;
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου οδηγεί τις τράπεζες σε κατάρρευση.
Μα θα πείτε είναι δυνατόν η Κεντρική Τράπεζα να θέλει κάτι τέτοιο;
Ο Ορφανίδης στον βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών που είναι να παραμείνει και μετά την λήξη της θητείας του Κεντρικός Τραπεζίτης ή να πολιτευθεί θα ρισκάρει τα πάντα…
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου φέρει μεγάλη ευθύνη αν η Κύπρος καταλήξει σε μνημόνιο λόγω των τραπεζών θα φέρει μεγάλη ευθύνη αν κρατικοποιηθούν οι κεντρικές τράπεζες….
Όσοι νομίζουν ότι θα μείνουν όρθιοι κάνουν λάθος κανείς δεν θα μείνει όρθιος η καταστροφή θα είναι ισοπεδωτική.
Όλα αυτά έχουν σπείρει ανησυχίες στους Ρώσους περίπου 35-38 χιλιάδες Ρώσους που έχουν καταθέσεις στην Κύπρο.
Να ληφθεί υπόψη ότι αν η Κύπρος οδηγηθεί σε μνημόνιο θα υπάρξει haircut στο χρέος και προφανώς θα έρθει και η Blackrock.
Οι Ρώσοι δεν είναι βέβαιο ότι θα θέλουν να παραμείνουν σε ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα.

Προειδοποίηση

Μια κρίσιμη επισήμανση προς τους μετόχους των κυπριακών τραπεζών.
Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε έγκαιρα με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.
Καλά τα σενάρια συνωμοσιών που ορισμένοι επικαλούνται αλλά οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Οι Τραπεζίτες διέλυσαν και τη Κύπρο και ακόμα οι Κομμουνιστές του Χριστόφια κοιτάζουν ανήμποροι χωρίς να κάνουν το παραμικρό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: