Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Απέτυχε το Μνημόνιο λέει η Τράπεζα της Ελλάδος - Δεν υλοποιήθηκαν ποτέ οι στόχοι της Δανειακής Σύμβασης

Αποτυχία του Μνημονίου διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ενώ εκτοξεύει "βολές" προς την κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους που προέβλεπε η Συμφωνία Στήριξης.
Στην ενδιάμεση έκθεση για την νομισματική πολιτική που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα διατυπώνονται σοβαρά ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σύντομα σε έναν ενάρετο δημοσιονομικό κύκλο.
Δεδομένου ότι:
Η ύφεση ήταν βαθύτερη και είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια απ' ότι αναμενόταν. Να σημειωθεί ότι κυβέρνηση και Τρόικα έχουν πέσει έξω σε κάθε εκτίμηση που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Φέτος η ύφεση αναμένεται να ξεπεράσει το 5,5% όταν πέρυσι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για οριακή ανάπτυξη. Για το 2012 ο προϋπολογισμός προβλέπει ύφεση 2,8%. Χθες η Λούκα Κατσέλη εκτίμησε ότι η «βουτιά» του ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερη και θα φθάσει το 5,5% .
Η δυναμική του χρέους παραμένει δυσμενής. Τον Σεπτέμβριο το κρατικό χρέος «πέταξε» στα 360,3 δισ. ευρώ ή στο 165,2% του ΑΕΠ κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για το «κούρεμα».
Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών υστερούν σημαντικά των δημοσιονομικών στόχων.
Δεν υπήρξε πρόοδος στις αποκρατικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίζεται περισσότερο στην λογική των φόρων και όχι στη μόνιμη μείωση των πρωτογενών δαπανών.
Οι κοινωνικές αντιδράσεις οξύνονται, εντείνοντας με την σειρά τους την αβεβαιότητα.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Απέτυχε το Μνημόνιο γιατί δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους που προέβλεπε η Συμφωνία Στήριξης, δηλαδή το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας!!
Επόμενο στάδιο το πολυνομοσχέδιο που φέρνει ο Παπαδήμος στη Βουλή, θα πάρουν και με την μη εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου τα παπάρια μου και θα φύγουν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: