Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η συνταγή για τα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη σε... βιβλίο


Η συνταγή για τα περίφημα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη που έγιναν σημείο αναφοράς της ταραγμένης περιόδου του 1989 κι έφτασαν μέχρι το βήμα της Βουλής, δημοσιοποιείται τις επόμενες ημέρες απο την ίδια σε ένα βιβλία με μυστικά απο την πολυσυζητημενη κουζίνα της.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Μητσοτάκη με τίτλο «ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ» και θα το προλογίσουν ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Ηλίας Μαμαλάκης. Το βιβλίο βγάζουν οι εκδόσεις Λιβάνη και όπως αναφέρεται στο σημείωμα που το συνοδεύει «η Μαρίκα Μητσοτάκη µαγειρεύει και θυµάται: την κουζίνα της µητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική µαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόµη, προσβλήθηκε από το φοβερό ιό της πολιοµυελίτιδας, τη γνωριµία µε τον Κώστα Μητσοτάκη, τον έρωτα, το γάµο, τον ερχοµό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη. Αναµνήσεις και στιγµιότυπα από µια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άµεσα συνδεδεµένη µε την πρόσφατη ιστορία του τόπου µας. Και µαζί, σ’ αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα µια ακαταµάχητη, γευστική αφορµή για να παραµένει ενωµένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.»

Τα περίφημα νταλμαδάκια που κατα τον αστικό μύθο γευθηκαν στο σπίτι της οικογνεέιας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα ο Χαρίλας Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος και μετά... ενέδωσαν στην πρόσκληση για την κυβέρνηση Τζαννετάκη, δεν θα μπορούσαν να λείπουν απο το εξώφυλλο του βιβλίου.
iefimerida
Σημ.axinosp:Καλά ο Μαμαλάκης πάει στο διάολο είναι σεφ και προλογίζει βιβλία μαγειρικής, εσύ ρε ΜΑΛΑΚΑ Ανδρουλάκη τι στο διάολο ξεπληρώνεις στο Μητσοτακέϊκο;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: