Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ξυπνάμε;

Το ΕΠΑΜ τόλμησε και έκανε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στην Κόρινθο.
Πέρα από την μαζικότητα της εκδήλωσης, εντύπωση προκάλεσε και η πολυχρωμία που χαρακτηρίζει την πολιτική, πνευματική, κοινωνική και ιδεολογική διαστρωμάτωση του ακροατηρίου


Σε μία εποχή κατά την οποία τα μεγάλα κόμματα εξουσίας απειλούνται με εκλογικά ποσοστά κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους, σε μια εποχή που φοβούνται να κάνουν πολιτικές συγκεντρώσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία είναι αμφίβολο αν ένας γαλάζιος ή πράσινος βουλευτής θα γέμιζε μια αίθουσα συνεδριάσεων, το ΕΠΑΜ, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο πραγματοποίησε στην Κόρινθο την μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση που έγινε σε κλειστό χώρο τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ήταν ασφυκτικά γεμάτο όχι μόνο στην κεντρική αίθουσα, αλλά και στον χώρο υποδοχής και το πεζοδρόμιο της οδού Κολοκοτρώνη, από περισσότερους από 500 Κορίνθιους, οι οποίοι προσήλθαν για να ακούσουν τις θέσεις του Δημήτρη Καζάκη και του Δημήτρη Αντωνίου για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Το στοιχείο αυτό αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αποτέλεσε το κύριο θέμα της συζήτησης μεταξύ των πολιτών που παραβρέθηκαν και οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, διαπιστώνοντας πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν από και προς την αίθουσα. Πέρα από αυτό, εξαιρετικά μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η κοινωνική διαστρωμάτωση όσων ήρθαν στην εκδήλωση άγγιζε όλα τα πολιτικά, πνευματικά, κοινωνικά και ιδεολογικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής. Βρέθηκαν Κορίνθιοι, οι οποίοι θεωρούνται κομμάτια ή απόγονοι μιας αστικής δεξιάς, αλλά και εκπρόσωποι της πλατείας και των αγανακτισμένων. Βρέθηκαν γνωστοί Κορίνθιοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, επώνυμοι Κορίνθιους, προσκείμενοι στην άκρα δεξιά, αλλά και παλιά και σημερινά στελέχη του ΚΚΕ. Βρέθηκαν δύο πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ (ο πρώην βουλευτής Τάσος Χωρέμης και ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Βενετσάνος), καθηγητές πανεπιστημίου, μία καλόγρια (η οποία μάλιστα προσπαθούσε να ηχογραφήσει με ένα ψηφιακό κασετοφωνάκι την ομιλία). Βρέθηκαν γιατροί, δικηγόροι (ανάμεσα τους ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου), επιστήμονες, δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματίες, μικρά παιδιά, που ζωγράφιζαν με τις κηρομπογιές τους και υπερήλικες.
Φυσικά, είναι απίθανο να πιστέψει κανείς πως όλοι οι παραπάνω ασπάζονται την ιδεολογική πλατφόρμα των τοποθετήσεων του Δημήτρη Καζάκη. Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους παραπάνω, πριν από έναν χρόνο δεν θα περνούσαν ούτε απ' έξω από το κτίριο που θα φιλοξενούσε τον Καζάκη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πριν από έναν περίπου χρόνο, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κορινθία, ο ομιλητής είχε μιλήσει ενώπιον ακροατηρίου 20-30 ανθρώπων. Μέσα σε έναν χρόνο το κοινό αυτό υπερδεκαπλασιάστηκε. Και, φυσικά, αυτό έχει τη σημασία του. Γιατί το γεγονός αυτό αποτελεί επιβεβαιωτικό και δηλωτικό της νέας τάξης των πολιτικών πραγμάτων την οποία αισθανόμαστε όλοι ότι είναι προ των πυλών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια απολύτως νέα εποχή, την πολιτική έκφραση της οποίας οι Έλληνες πολίτες αναζητούν....

Εφημερίδα Πολίτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λιγο ασχετο αλλα ..
http://laikisineleusipetralona.espivblogs.net/
Το σεμινάριο με τις πρώτες βοήθειες ειναι χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα. Καλή συνέχεια.