Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Λευτεριά στον Γ.Ψαριανό!


Η κρίση είναι ευκαιρία. Ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε, ποιοι είμαστε και με ποιούς πάμε.

Άκουγα τον Γρηγόρη Ψαριανό, βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, της περίπου Αριστεράς και του περίπου ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, να κατηγορεί την παραδοσιακή Αριστερά που δεν συμμετέχει, στην κυβέρνηση κατοχής, Παπαδήμου, να λέει ότι η Αριστερά γεννάει φασίστες, και να πιστεύει ότι η σωτηρία, του τόπου θα έρθει από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (!!!), ΝΔ (!!!) και ΔΗΜΑΡ.

Αφού επαναλάβω τον γνωστό πλεονασμό, ότι όλοι είμαστε ελεύθεροι να λέμε την άποψή μας, ότι αυτό είναι πολύ ωραίο, όπως ωραίο είναι να «πλακωνόμαστε ιδεολογικά», μπλα μπλα, μπλα. Θα επισημάνω τα εξής:

Αριστεροί, δεν είναι όλοι, και αριστερά δεν είναι τα πάντα. (ΕΥΤΥΧΩΣ). Πολύ περισσότερο αριστερός δεν είναι όποιος δηλώνει αριστερός. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος αριστερός να ζητά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και λοιπών δυνάμεων, για να εφαρμόσει το μεγαλύτερο, σκληρότερο και πιο άδικο πακέτο λιτότητας που έχει εφαρμοστεί, ποτέ, στο λαό.

Ο γνήσιος Αριστερός, δεν θέτει θέμα για το ποιος θα εφαρμόσει τα μέτρα, αλλά για το αν είναι σωστά και δίκαια τα μέτρα, ή ακόμη και αν χρειάζονται μέτρα, ή αν χρειάζεται να τους πάρουμε τα μέτρα.

Πέρα όμως από αριστερές και δεξιές προσεγγίσεις, κανείς λογικός άνθρωπος δεν ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που αποδεδειγμένα κατέστρεψαν τον τόπο, είναι ικανά να τον σώσουν. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες (αριστερές και δεξιές). Πέρα δηλαδή από ιδεολογική σκοπιά, τίθεται ένα θέμα λογικής σκοπιάς…

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος αριστερός. Ίσα ίσα, στην σημερινή εποχή, δεν είναι καν μόδα. Γουστάρεις Ευρώπη, Ευρώ, Κέρδος, Εκμετάλλευση, Ανισότητα. Δικαίωμά σου. Αλλά βγες και πέστο καθαρά. Μην μας ζαλίζεις με τα κόμπλεξ και τις ενοχές σου. Σου αρέσει ο Βορίδης, και γοητεύεσαι από την μετάλλαξή του. Δεν είναι κακό. Αλλά βγες και πέστο καθαρά. Θέλεις κυβερνητική καρέκλα. Είναι κακό, αλλά βγες και πες το καθαρά. Μην μυξοκλαίς, που σε άφησαν απέξω.

Και όπως και να έχει πιστεύω, ότι όλες οι προσεγγίσεις και οι απόψεις έχουν κάτι χρήσιμο, μέσα τους. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, πραγματικά ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, είναι αυτός που ψάχνει λύση, έξω από την συγκεκριμένη Ευρώπη, έξω από τους οίκους αξιολόγησης. Έξω από την παντοκρατορία των τραπεζών, και τον πολυεθνικών. Έξω από την λογική του κέρδους, που τα μετατρέπει όλα σε αριθμούς και ποσότητα.

Ο πραγματικός αριστερός, με την δράση του και τις ομιλίες του στον δημόσιο λόγο, αναζητά και απαιτεί, αξίες, όπως αλληλεγγύη, συντροφικότητα, μαχητικότητα, μετριοφροσύνη, σύνεση, ασυμβίβαστο πνεύμα. Δεν ερωτοτροπεί με την ατάκα, και το 5λεπτο της δημοσιότητας.

Δεν είναι πρωταγωνιστής σε κυριακάτικη εκπομπή του Μεγάλου καναλιού, αλλά στην καθημερινή βάση του μεγάλου καζανιού, που είναι η κοινωνία.

Ο πραγματικός αριστερός είναι οραματιστής, το όραμα του οποίου δεν χωράει σε κανένα σάπιο ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, σε κανένα χουντικό ενδοτικό κυβερνητικό κατασκεύασμα.

Και κυρίως, ο πραγματικός αριστερός, δεν μπορεί να είναι ρεαλιστής.

Θύμιος Κ.
Ελληνοφρένεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: