Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

για τις συκοφαντίες του τέως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δημιουργήθηκε από τον αγωνιζόμενο λαό, για να ανατρέψει το καθεστώς κατοχής, δικτατορίας και τρομοκρατίας των τοκογλύφων. Εμφορείται από δημοκρατικές ιδέες, αποτελείται από ανθρώπους κάθε τάξης και κάθε πολιτικής ιδεολογίας ή κομματικής τοποθέτησης και έχει συγκεκριμένους στόχους και προτάσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Πιστεύει ακράδαντα ότι η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη, βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατία και ελευθερία. Απαιτεί τον λαό διαρκώς στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων. Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων όλων των επιπέδων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, από την κεντρική διοίκηση ως τις γειτονιές και τα Πανεπιστήμια. Επιδιώκει δημοκρατική και ελεύθερη επιστήμη και παιδεία, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και όχι των κερδοσκόπων. Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας.


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο είναι ένα πολιτικό κίνημα αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα και όχι βέβαια τρομοκρατίας και επ' ουδενί λόγο δεν συντάσσεται με αυθαίρετες και ατομικές πράξεις βίας και αυτοδικίας κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειας ατόμων, όσο αντιλαϊκές πρακτικές κι αν έχουν υιοθετήσει τα άτομα αυτά. Για τον λόγο αυτό θεωρεί όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και άκρως συκοφαντική και υβριστική την αναφορά στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης του τέως Πρύτανη κ. Ι. Γρυσπολάκη με την οποία κατονομάζει προσωπικά τον πανεπιστημιακό Δημήτρη Πατέλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.Πα.Μ., ως ένοχο για σύσταση «ομάδας κρούσης» και «ηθικό αυτουργό» «για οποιαδήποτε βιαιοπραγία ήθελε συμβεί εις βάρος του ή εις βάρος άλλων».

Ο τέως Πρύτανης παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του νέου νόμου για τα Α.Ε.Ι. , ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τα ίδια ακριβώς κόμματα που στηρίζουν την νέα δοτή κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων και η οποία απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του Δ.Ν.Τ. και των υπολοίπων Ευρωπαίων υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου. Να θυμίσουμε στον κ. τέως Πρύτανη (του οποίου το παρελθόν είναι πλούσιο σε πραξικοπηματικές και αυταρχικές ενέργειες) ότι στην ψήφιση του Νόμου πρωτοστάτησαν τα γνωστά ακροδεξιά πολιτικά αποβράσματα που συμμετέχουν επίσης και στην σημερινή κυβέρνηση, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα απέσπασαν τους επαίνους της κας Διαμαντοπούλου για την “επιμέλειά” τους και την προθυμία τους να στηρίξουν ένα νόμο που παραδίδει τα Πανεπιστήμια βορά στις ορέξεις των αγορών, βάζει τα θεμέλια για την κατάργηση της δωρεάν παιδείας και δίνει την χαριστική βολή στο Πανεπιστημιακό άσυλο.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε επίσης στον τέως Πρύτανη ότι η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εκπόνησε τον νόμο εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό για να αποσπάσει την ψήφο του λέγοντας συνειδητά τερατώδη ψέμματα ώστε να αναρριχηθεί στην εξουσία και να εφαρμόσει (πάλι συνειδητά) ακριβώς τα αντίθετα από όσα είχε διακυρήξει. Μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό δεν διαθέτει καμμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση εκτός αν θεωρήσουμε ότι η ψήφος του λαού δεν έχει καμμία απολύτως θεσμική ισχύ και χρησιμοποιείται μόνο ως όχημα για να ανέλθουν στην εξουσία οι εκλεκτοί των αγορών και των οικονομικά ισχυρών.

Θα περιμέναμε επομένως από τον κ. τέως Πρύτανη ως πνευματικό άνθρωπο να έχει πλήρη γνώση και συνείδηση ποιό καθεστώς είναι πρόθυμος να υπηρετήσει και να μην εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα κρυβόμενος πίσω από την δήθεν τάξη και νομιμότητα. Θα έπρεπε ο εκλεκτός των απαξιωμένων ΜΜΕ να σταθεί ως πανεπιστημιακός δάσκαλος δίπλα στον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, ο οποίος έδωσε πρόσφατα για άλλη μια φορά το πολιτικό του στίγμα παραπέμποντας στις πιό λαμπρές στιγμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στην ναζιστική κατοχή, αρνούμενος να παρελάσει μπροστά από πολιτικές μαριονέτες και να μην εξαπολύει διωγμούς εναντίον πραγματικών δασκάλων που θέλουν τα Πανεπιστήμια κυψέλες ελεύθερης σκέψης και όχι οργανισμούς εμπορίας της γνώσης.

Υποστηρίζοντας ο κύριος αυτός με τις πράξεις του τις κατοχικές κυβερνήσεις, ταυτίζεται απόλυτα με τα συμφέροντα που απεργάζονται την κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη μετατροπή των Δημοσίων Α.Ε.Ι. σε ιδιωτικών προτύπων ανώνυμες εταιρείες. Να είναι σίγουρος ότι εκπροσωπεί μόνο μια μικρή ομάδα που βλέπει την κρίση και τη δοκιμασία του λαού ως «ευκαιρία» για ιδιοτελή συμφέροντα. Μια ομάδα προθύμων συνεργατών ενός συστήματος που αναζητεί παντού “χουντικούς επιτρόπους” και “δωσίλογους” για να επιβάλει μέσα στα Πανεπιστήμια αλλά και σε κάθε κοινωνικό χώρο καθεστώς χούντας και τρομοκρατίας, όπου θα ποινικοποιείται εκ προοιμίου η κάθε διαφωνία, καθεστώς που ο γνωστός κόλακας κάθε εξουσίας έχει το θράσος να αποκαλεί «αριστεία».

Ο κ. Ι. Γρυσπολάκης δεν είναι λοιπόν «θύμα τρομοκρατίας» αλλά εκπροσωπεί ο ίδιος, υπερθεματίζοντας με λόγια και με έργα, ένα σάπιο καθεστώς αυταρχισμού χωρίς το παραμικρό λαϊκό έρεισμα, οι μέρες του οποίου είναι μετρημένες. Και να είναι σίγουρος ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι έχουν συμβάλλει στην εσχάτη προδοσία που έχει διαπραχθεί εναντίον του λαού και της χώρας με την βίαιη επιβολή του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης.

Πολιτική Επιτροπή Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: