Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μετά τους …Μάγια και η Citigroup βλέπει να έρχεται …παγκόσμια καταστροφή το 2012

Σε ειδικό report με τίτλο “Global Economic Outlook and Strategy – Prospects For Economies And Financial Markets In 2012 And Beyond” ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi κ. Willem Buiter ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα χρεοκοπήσουν Ελλάδα και Πορτογαλία, θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική αξιολόγηση Αυστρίας, Βελγίου, Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας, ενώ θα ακολουθήσει, σε ορίζοντα 2 ετών, η υποβάθμιση των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας!.

Στην ίδια έκθεση που συναγωνίζεται σε καταστροφολογικά σενάρια κι αυτούς ακόμα τους χρησμούς των …Μάγια , περιγράφονται «πολιτικοί κίνδυνοι που θα ενταθούν το 2012 και εκλογικές αναμετρήσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες», ενώ καταγράφονται και «γεωπολιτικές ανησυχίες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας».

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Citigroup εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε καθεστώς ύφεσης και το 2012 και το 2013 έως και 2015 (!), ενώ «βλέπει» και αυξημένη την πιθανότητα απόσχισης από τη ζώνη του ευρώ …

- Ύφεση 0,7% προβλέπει για την ευρωζώνη το 2012 η UBS, στο σημερινό σύντομο report της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο και μείωσε την εκτίμηση της για την αμερικανική ανάπτυξη το 2012 στο 2% από 2,3% προηγουμένως. Σύμφωνα με τη UBS, η παγκόσμια οικονομία δεν θα λάβει τη μεγάλη στήριξη της από τις αναδυόμενες οικονομίες, αφού το 2012 δεν θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,1% όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αλλά με 2,7%. Η Κίνα θα αναπτυχθεί τελικά με 8% και όχι 8,3%.

- Εκτίναξη του κόστους δανεισμού καταγράφηκε στην δημοπρασία 3ετών και 10ετών ομολόγων στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, η Ρώμη άντλησε 7,5 δισ. ευρώ με τα επιτόκια όμως, στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που εισήχθη το ευρώ. Στη δημοπρασία των 10ετών ομολόγων το κόστος δανεισμού ενισχύθηκε στο 7,56% από 6,06% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Στη δημοπρασία των 3ετών ομολόγων, η μέση απόδοση σκαρφάλωσε στο 7,89% από 4,93% .

- Σε υποβάθμιση του outlook για την γαλλική οικονομία ενδέχεται να προχωρήσει η Standard & Poor’s μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune. Η εφημερίδα, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρει ότι ο οίκος αξιολόγησης ενδέχεται να υποβαθμίσει το outlook της Γαλλίας σε “αρνητικό” από “σταθερο”, διατηρώντας την αξιολόγηση του τριπλού “ΑΑΑ”. “Θα μπορούσε να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα, ίσως δέκα ημέρες” λέει η πηγή της La Tribune.

- Με υποβάθμιση των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης 87 τραπεζών σε 15 ευρωπαϊκές χώρες απειλεί η Moody’s εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τη δυνατότητα στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τις εθνικές κυβερνήσεις εν μέσω της κρίσης χρέους. Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως οι περισσότερες τράπεζες που τίθενται υπό καθεστώς αναθεώρησης βρίσκονται στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Πιθανή έκβαση της διαδικασίας αναθεώρησης είναι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες και των ομολόγων Tier 3 κατά μία βαθμίδα.

«Η Moody’s εκτιμά ότι η συστημική στήριξη για τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης στην Ευρώπη καθίσταται πιο απρόβλεπτη, λόγω ενός συνδυασμού αλλαγών στην πολιτική και των οικονομικών περιορισμών» αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: