Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ναι μεν αλλά, για την 6η δόση σήμερα στο Eurogroup

Του Γιάννη Αγγέλη

Η κρίση στην Αθήνα γίνεται για άλλη μια φορά το πεδίο αναμέτρησης των πόλων εξουσίας στην Ευρωζώνη με αφορμή την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Στην σημερινή σύγκληση του Eurogroup η Αθήνα καλείται να απαντήσει για τις "τρέχουσες" αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για τις οποίες η τρόικα και η Κομισιόν φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη όσον αφορά το που τελικά θα καταλήξουν για το 2011 και το τι επιπλέον μέτρα θα χρειασθούν για το 2012!

Σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις και κυρίως αυτές του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης εμφανίζονται περισσότερο αποφασισμένες να πάρουν στα χέρια τους την οικονομική εποπτεία την οποία προς το παρόν έχει η Κομισιόν (με την απόφαση για προληπτικό έλεγχο των προϋπολογισμών εξι περίπου μήνες πριν αυτοί περάσουν από την βουλή της κάθε χώρας μέλους).

Η πρώτη παράσταση αυτής της διελκυστίνδας αναμένεται να "παιχθεί" σήμερα με αφορμή την συζήτηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης η οποία τελικά δεν αναμένεται κατά τα άλλα να συναντήσει προβλήματα.

Οι ημερομηνίες για την εκταμίευση σύμφωνα με τις προετοιμασίες που γίνονται για την υποδοχή της από την ελληνική πλευρά αφορούν το πενθήμερο μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.

Μέρος της δόσης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πέραν των άλλων και για την αναχρηματοδότηση μέρους του "εσωτερικού" χρέους (έντοκα γραμμάτια) που λήγει τον Δεκέμβριο. Από τα 4 περίπου δισ. ευρώ τα 3 θα αναχρηματοδοτηθούν με νέες εκδόσεις και το υπόλοιπο από την 6η δόση. Παράλληλα θα καλυφθούν οι "ελλείψεις" για την κάλυψη των πληρωμών του Δεκεμβρίου αλλά και των υποχρεώσεων του Ιανουαρίου. Οι επόμενες μεγάλες λήξεις έτσι κι αλλιώς είναι τον Μάρτιο αλλά εκείνες λόγω μεγέθους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν παρά μόνο από την ενεργοποίηση του επόμενου δανείου.


Πηγή:www.capital.gr
Σημ.axinosp:6η δόση σε κλωτσιές μήπως;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: