Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Δ. Πατέλη

Ο Ι. Γρυσπολάκης, μέλος ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι πασίγνωστος ως φανατικός «πρόθυμος» υποστηρικτής και πρωτοστάτης σε όλες τις πρόσφατες επιχειρήσεις κατάλυσης του δημόσιου δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου, πολέμιος των φοιτητών και κατεξοχήν εκπρόσωπος των υποστηρικτών του Πανεπιστημιακού «Καλλικράτη» έχοντας μάλιστα συντάξει και μελέτη που προτείνει το κλείσιμο δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ.. Παράλληλα, επιδίδεται χρόνια τώρα σε απίστευτη εκστρατεία αυτοπροβολής του, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα πανεπιστημιακά και εξωπανεπιστημιακά (τύπο, ραδιόφωνο, τηλεόραση) ως δημόσιος τιμητής και κατήγορος όσων συλλογικών φορέων και προσώπων εκφράζουν ή εκπροσωπούν στάσεις αντίθετες με τις εκάστοτε κυβερνητικές.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:
· Την περίοδο της αντιπαράθεσης για το νόμο Γιαννάκου, για να διαβάλει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που ήταν αντίθετο στην εφαρμογή του νόμου, κατήγγειλε ότι ο προαύλιος χώρος του ΕΜΠ είναι «άντρο ναρκομανών» και χώρος ευρύτατης διακίνησης ναρκωτικών (κάτι που βέβαια αναγκάστηκε να διαψεύσει αργότερα με «διορθωτική» δήλωσή του).
· Τώρα διεκδικεί ενεργό ρόλο στην οριστική κατάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και σπεύδει να προσφέρει «καλές υπηρεσίες» στην κυβέρνηση τη στιγμή που αυτή αντιμετωπίζει την αντίθεση της πλειονότητας των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Γι’ αυτό και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ «ανακοίνωση τρομοκρατικής οργάνωσης!

Δεν ξεχνάμε ότι ο Ι. Γρυσπολάκης, ως πρύτανης, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών.

Επιπλέον, ο Ι. Γρυσπολάκης, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατέβαλε, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, άοκνες προσπάθειες για να διαβάλει, μειώσει ακαδημαϊκά και περιθωριοποιήσει και να διώξει το Δ. Πατέλη, μέλος ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σήμερα, έκπτωτος πρύτανης, επιδιώκοντας προφανώς διαπιστευτήρια για μια θέση εξουσίας στο νέο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο που ορίζει ο νέος νόμος, επιμένει στο ρόλο του δημόσιου κατήγορου και συνεχίζει τη συκοφάντηση, την προσβολή και την «ενοχοποίηση» του συναδέλφου Δ. Πατέλη, επιχειρώντας, όπως φαίνεται, να στοιχειοθετήσει δίωξή του.

Ο συνάδελφος Δ. Πατέλης, εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος, είναι γνωστός για την προσήλωση και τη συνέπεια στις ιδέες που δημόσια υπερασπίζεται αλλά και τους άοκνους συλλογικούς αγώνες του στην υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν και δημοκρατικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στον αγωνιστή πανεπιστημιακό Δ. Πατέλη και καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα να εκφράσει έμπρακτα την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Ι. Γρυσπολάκη.

18 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: