Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Σχεδόν έτοιμο έχουν οι δικηγόροι της κυβέρνησης το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να συμβουλέψουμε την Ελλάδα για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Δουλεύουμε για αυτό πάνω από ένα χρόνο». Αυτό δήλωσε σε Ιταλό δημοσιογράφο, δικηγόρος της νομικής φίρμας Cleary Gottlieb, η οποία έχει προσληφθεί από την Αθήνα για τα ζητήματα της κρίσης χρέους.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω του Twitter ο Fabrizio Goria, Ιταλός δημοσιογράφος που παρακολουθεί στενά την κρίση του ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Cleary Gottlieb γίνεται αφορμή για να ανακινηθούν τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στα τέλη του Αυγούστου, μελέτη της σχετικά με την έξοδο κάποιας χώρας από το ευρώ είχε παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκό συνέδριο στη Ρώμη. Τότε, παρότι δεν γινόταν ειδική αναφορά στην Ελλάδα, το γεγονός ότι η νεοϋορκέζικη φίρμα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, είχε πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία στον ελληνικό αλλά και στο διεθνή τύπο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Cleary Gottlieb συνηθίζει να προετοιμάζεται –έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο- για όλα τα ενδεχόμενα, στις δουλειές που αναλαμβάνει.

Επικεφαλής της ομάδας της για την Ελλάδα είναι ο Lee Buchheit, partner του νομικού γραφείου που έχει δουλέψει στο παρελθόν στις αναδιαρθρώσεις χρεών της Ισλανδίας, της Αργεντινής και άλλων χωρών.

Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2010, ο Buccheit και η Cleary Gottlieb ήταν προετοιμασμένοι για την επερχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γνωρίζοντας ότι το τηλεφώνημα από την Αθήνα δεν θα αργούσε. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, την ώρα που τα σενάρια περί διάσπασης της Ευρωζώνης φουντώνουν, οι δικηγόροι της Αθήνας να έχουν ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη και για αυτή την περίπτωση.
Σημ.axinosp:Χριστούγεννα λέτε τα παιδιά να δέχονται κέρματα σε Ευρώ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: