Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Nomura: 0,57 δολάρια θα αγοράζει η νέα δραχμή - Πόσο θα υποτιμηθεί

Υποτίμηση της δραχμής κατά 57,6% έναντι του ευρώ, σε ορίζοντα πενταετίας, προβλέπει η Nomura στο ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση που δημοσιεύει ο ιαπωνικός οίκος σχετικά με την κατάρρευση του ευρώ, έστω και εάν οι αναλυτές του επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί το κεντρικό τους σενάριο. Εντούτοις, αναγνωρίζουν ότι ο κίνδυνος έχει γίνει πραγματικός τους τελευταίους μήνες, επομένως, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι επενδυτές είναι να προετοιμάζονται.

Όπως εξηγεί η Nomura, η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωζώνης που εμφανίζει τη σοβαρότερη λανθασμένη μετατόπιση της ισοτιμίας. Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαινόταν κατά μέσο όρο στο 2,4% του ΑΕΠ πριν από το ευρώ (καικορύφωσε στο 3,8%), στην εποχή του ευρώ κυμάνθηκε στο 9,1% κατά μέσο όρο και κορύφωσε στο 14,6%.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας λόγω της λανθασμένης ισοτιμίας όσο και το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει μετά τη διάλυση του ευρώ, η Nomura υπολογίζει ότι το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων (έναντι 1,34 δολαρίων που είναι σήμερα η ισοτιμία του νομίσματος της Ελλάδας, του ευρώ).

Σύμφωνα με τη Nomura, η δραχμή θα είναι το νόμισμα που θα υποτιμηθεί περισσότερο στη μετά το ευρώ εποχή. Η Πορτογαλία θα πρέπει να υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 47,2%, η Ισπανία κατά 35,5%, η Ιρλανδία κατά 28,6% και η Ιταλία κατά 27,3%.

Αντίθετα, το νόμισμα της Γερμανίας θα ανατιμηθεί κατά 1,3%.
Σημ.axinosp:Το θέμα είναι να την κάνουμε πρώτοι από το ευρώ, γιατί μετά ..........

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα απανταχού σιωνιστικά παπαγαλάκια πιάσανε δουλειά.