Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΙΚ: Κανείς δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει τις τράπεζες

Κανείς δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος σε διευκρινίσεις που παρείχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με τις πρόσφατες επιλογές του σχετικά με την Proton Bank.

«Οι τράπεζες θα στηριχθούν, αλλά είναι άλλο πράγμα οι τράπεζες και άλλο πράγμα η συγκεκριμένη μετοχική σύνθεση», διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι αυτό που έγινε χθες το βράδυ με την απόφαση για την Proton Bank, σύμφωνα με την εισήγηση που του υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «είναι ενδεικτικό».

«Εφαρμόζουμε το νέο νόμο για την εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων, διαχωρίζουμε την τράπεζα σε καλή ή κακή, η άδεια της κακής ανακαλείται και τίθεται αμέσως σε ειδική εκκαθάριση, ενώ η καλή ανήκει καθ' ολοκληρίαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Διοικητικό Συμβούλιο διορίζεται από το κράτος, η Γενική Συνέλευση συγκροτείται από το Ταμείο - και στην καλή τράπεζα μεταφέρονται τα υγιή δάνεια, όλες οι καταθέσεις, και προστατεύονται πλήρως όλες οι καταθέσεις», εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ.

Σημείωσε επίσης ότι το κόστος είναι μικρότερο από αυτό που θα κατέβαλε το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων, εάν επρόκειτο να αποζημιώσει τις εγγυημένες καταθέσεις της Proton Bank.

«Αυτό θα γίνει όταν και όποτε χρειαστεί, προκειμένου να νοιώσει ο κάθε Έλληνας, ο κάθε καταθέτης και επενδυτής, ότι έχει απόλυτη προστασία», συμπλήρωσε.

Οι εξηγήσεις του υπουργού Οικονομικών, δεν έπεισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «διάσωση εντός εισαγωγικών με κόστος 863 εκατ. ευρώ"»

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα "όπου υπάρχουν κέρδη ιδιωτικοποιούμε και όπου ζημίες κοινωνικοποιούμε", ο δε κ. Λαυρεντιάδης που κατηγορείται για υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ, τα επέστρεψε, συμβιβάστηκε με την κυβέρνηση και την διοίκηση και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η ποινική του δίωξη έπαψε. Τι σήμα δίνει αυτή η κυβερνητική απόφαση; Είναι νόμιμο, αλλά -για να θυμηθούμε τον Γ. Βουλγαράκη- όχι ηθικό», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης, αμφισβήτησε τους υπολογισμούς του κ. Παπαδημούλη, επισημαίνοντας πως δεν τεκμηρίωσε τους υπολογισμούς του. Κάλεσε δε, τον βουλευτή να υπολογίσει και να πει ποιο θα ήταν το κόστος της κατάρρευσης της Proton Bank, εάν δεν παρενέβαινε το κράτος.

Ναυτεμπορική
Σημ.axinosp:Η Proton Bank "βιτρίνα" της CIA δεν κρατικοποιείται, ανήκει στην Τρόικα και ο Πρόεδρος της συνταξιούχος Αμερικάνος πρεσβευτής Σπένκχαρτ , απολαμβάνει "ασυλία" στην μπανανία της Ελλάδος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: