Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Οι Ρομπέν του ρεύματος

Σε κρυφτούλι με τη ΔΕΗ εξελίσσονται οι ακτιβισμοί των «Πολιτών της Βέροιας», που επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά με οικονομικά προβλήματα, κι έρχεται μετά η ΔΕΗ για να το κόψει ξανά.

«Σε συνθήκες πολέμου τέτοιες ενέργειες επιβάλλονται στα φτωχά στρώματα»

«Σε συνθήκες πολέμου τέτοιες ενέργειες επιβάλλονται στα φτωχά στρώματα» Οι «Πολίτες της Βέροιας» έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μία εβδομάδα και παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, ενώ οι οικογένειες που μένουν σε αυτά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Εφτιαξαν ένα δίκτυο συγκέντρωσης πληροφοριών, μέσω τηλεφώνου, και μόλις εντοπίσουν κάποια τέτοια περίπτωση οργανώνουν την ανάλογη επιχείρηση. Συγκεντρώνονται στην εν λόγω οικοδομή, με παρέμβαση στον μετρητή επανασυνδέουν το ρεύμα, ενημερώνουν σχετικά την οικογένεια που ζει στο διαμέρισμα, με μήνυμα από το θυροτηλέφωνο, και αμέσως απομακρύνονται.

Για να κάνουν γνωστή την ταυτότητά τους αφήνουν «αποτύπωμα» στον μετρητή, που είναι ένα αυτοκόλλητο, το οποίο γράφει: «Πολίτες της Βέροιας. Κοινωνική Αλληλεγγύη. Συνδέουμε το ρεύμα».

Οι «Πολίτες της Βέροιας» διατηρούν την ανωνυμία τους και ξεκαθαρίζουν ότι ποτέ δεν λειτουργούν για προσωπικό τους όφελος. Δηλαδή δεν επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε δικά τους διαμερίσματα.

Από όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα επανασύνδεσαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε κατάκοιτο ηλικιωμένο, ύστερα από πεντάμηνη διακοπή, σε άνεργο, σε χωρισμένη μητέρα και σε άλλους αναξιοπαθούντες.

Η ΔΕΗ αντελήφθη μόνο μία τέτοια περίπτωση και συνεργείο της έκοψε και πάλι το ρεύμα, όπως μας είπε ο διευθυντής της ΔΕΗ στον νομό Ημαθίας Παύλος Τσακαλίδης. Αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που θα διαπιστώνεται ότι έχει γίνει παράνομη επανασύνδεση.

Γνωρίζουν ότι «παρανομούν» οι «Πολίτες της Βέροιας», όμως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επανασυνδέσεις. Επικαλούνται τη φράση της κυβέρνησης «είμαστε σε πόλεμο» και σημειώνουν πως σε συνθήκες πολέμου τέτοιες ενέργειες επιβάλλονται για να προστατευθούν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Ολες οι πράξεις που αξίζει να κάνει κάποιος είναι έκνομες, το μόνο που επιτρέπεται είναι να κάθεσαι στην τηλεόραση και να βλέπεις τούρκικα σίριαλ, επισημαίνουν. *

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: