Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ακυρώνεται η συνεδρίαση του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου... μετατίθεται η 6η δόση

Εξετάζεται νέο PSI, αυξάνεται ο κίνδυνος credit event - Επί της αρχής συμφωνία για τις εγγυήσεις - Εσπευσμένη επιστροφή Βενιζέλου από Βρυξέλλες

Προφανώς με το χρόνο "παίζουν" οι Ευρωπαίοι οι οποίοι αποφάσισαν σήμερα τα ξημερώματα, μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup, να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας, καθυστερώντας αυτόματα και την καταβολή της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker και ο Επίτροπος Olli Rehn διαβεβαίωσαν, ωστόσο, πως η αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα πληρωμών στην Ελλάδα, διαψεύδοντας παράλληλα, τα σενάρια περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει τροποποίηση του PSI αυξάνοντας το haircut από το 21% στο 28% ή στο 35%. Οι αγορές πιέζουν για απομείωση για haircut 50%. Ωστόσο λόγω της δομής της συμφωνίας του PSI αν υπάρξει τροποποίηση θα καταλήξει σε πιστωτικό γεγονός σε credit event και τότε θα πληρωθούν τα CDS.

"Η Ευρωζώνη θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας η Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Juncker, καλωσορίζοντας τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και τόνισε ότι "πρέπει να δείξουμε σεβασμό στους Έλληνες πολίτες".

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους ευρωπαϊκούς κύκλους, καθώς ενώ η Ελλάδα δεν έχει να αποπληρώσει κάποιο ομόλογο μέχρι το Δεκέμβριο, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα για τις εσωτερικές ανάγκες είναι επικίνδυνα οριακά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο αξιωματούχων στη διάρκεια της συνόδου επιλύθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων που επιζητούσε η Φινλανδία για να συμμετάσχει στα δάνεια της ευρωζώνης προς την Ελλάδα. Επί της ουσίας υπήρξε μια ρύθμιση βάσει της οποίας η Φινλανδία θα λάβει ως εγγύηση ελληνικά κρατικά ομόλογα, πλην όμως θα δανείσει την Ελλάδα με όρους που θα είναι υποδεέστεροι των όρων με τους οποίους θα δανείσουν την Ελλάδα οι άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση το ευρώ βρέθηκε κάτω από το 1,32 δολ., διευρύνοντας στο 8% τις απώλειες του από το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα μάλιστα με τον αναλυτή Greg Gibbs της Royal Bank of Scotland υπάρχει τέτοια αβεβαιότητα για την πορεία της Ευρώπης, που οι επενδυτές αμφιβάλλουν ακόμη και για το ίδιο το ευρώ. Μάλιστα, δεν δήλωσε σίγουρος ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα του 1,30 δολ. μέχρι το τέλος τους έτους.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναχώρησε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και επέστρεψε στην Αθήνα, ενώ έχει προγραμματίσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τη μία μετά το μεσημέρι όπου θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και ενώ το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη από διαμαρτυρόμενους δημοσίους υπαλλήλους, θα ενημερώσει για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, για την επανεξέταση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, για το θέμα των φινλανδικών εγγυήσεων και την εν εξελίξει αξιολόγηση της τρόικας.

FT: Θέμα ημερών να ξεμείνει η Ελλάδα από μετρητά

Για λίγες μέρες ακόμη διαθέτει μετρητά η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times που τονίζουν ότι η Αθήνα έχασε τους στόχους του 2011 και του 2012.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι είναι ξεκάθαρη η αποτυχία της Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι η χώρα δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί σε νέα μέτρα πριν λάβει τελικά την υπογραφή της τρόικας για τα 8 δισ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά οι υπουργοί οικονομικών συζήτησαν ανοιχτά το ενδεχόμενο να αυξηθεί η δύναμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ωστόσο δεν έλαβαν καμία απόφαση.
Προσθέτει ότι στις δηλώσεις τους οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι υπουργοί οικονομικών είπαν ότι κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Le Monde: Αναβλήθηκε η διάσωση της Ελλάδας, μεταδίδεται η απαισιοδοξία

Για «αναβολή» της διάσωσης της Ελλάδας κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα γαλλική «Le Monde», επισημαίνοντας ότι παρά τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση το χθεσινό Eurogroup ζήτηση επιπλέον μέτρα.
Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ήταν κάτι παραπάνω από «φτωχά», παρά το γεγονός ότι συνομιλούσαν για περισσότερες από έξι ώρες. Μάλιστα, κατάφεραν για ακόμα μία φορά να διασπείρουν περισσότερη απαισιοδοξία παρά να καθησυχάσουν τις αγορές.

bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Πως θα πληρώσετε τώρα του μπάτσους που σας φυλάνε, οεο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: