Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Καφενείο Γαλατσίου, όπως σε κάθε γειτονιά.Εχθές κάποιοι από μας βρεθήκαμε σε μία συγκέντρωση μιας γειτονιάς του Γαλατσίου που γινόταν στο τοπικό καφενείο.
Ο Μπάμπης, η Χριστίνα, ο νέος δικηγόρος που έλεγε ότι «στον παράνομο Νόμο, παρανομούμε», δεν έδωσαν όνομα στην κίνησή τους: να μαζευτούν και να φωνάξουν τους γείτονές τους, ώστε να αποφασίσουν όλοι μαζί τι θα κάνουν με το Χαράτσι της ΔΕΗ.
Η συνάντησή μας τυχαία, αλλά η ευκαιρία, Δώρο για όλους, που έπρεπε να το χαρούμε.
Στην «βάση» και στα «κάτω» γίνεται αυτόματα η ζύμωση και Εμείς οι Πολλοί δεν έχουμε τίποτα που να μας διασπά παρά μόνο θέματα που μας Ενώνουν.
Λόγος σε όλους και όλοι μιλάμε.
Η επίθεση της ενημέρωσης και της πληροφόρησης να κατακτά όλους τους παρευρισκόμενους και να μας χαρίζει την γνώση για το τί μπορούμε να κάνουμε.
Ο Μπάμπης που μίλησε για τους τριάντα που είχαν βρεθεί στην περασμένη συγκέντρωση και πως έγιναν πάνω από πενήντα αυτή την φορά.
Η Χριστίνα που είπε για την ανάγκη να γίνουμε πολλοί αυτοί που αντιστεκόμαστε, για να γίνουμε κύμα που θα πνίξει τις βουλήσεις της Χούντας τους.
Ο Νομικός που με παρρησία και μη μασώντας τα λόγια του, μίλησε για δικαστικές αποφάσεις που μπορούν να βγάλουν, αλλά δεν πρέπει να μας πτοήσουν.
Έπειτα ο Γιώργος του ΕΠαΜ, που άρχισε σαν βαρύ πυροβολικό να σφυροκοπά όχι μόνο το Χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και όλες εκείνες τις θέσεις που τα ΜΜΕ τους προσπαθούν να περάσουν με την παραπληροφόρησή τους.
Ο λόγος του να ενώνει τις «τελείτσες» για να φανεί ξεκάθαρο το μήνυμα του ΕΠαΜ για Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ενάντιο στα σχέδιά τους με στόχο να πάρουμε την Χώρα μας πίσω. Η αναφορά του στο άρθρο 120 παράγραφος 4 να ξεσηκώνει τις φωνές των ηλικιωμένων που φώναζαν: «Εμείς 1-1-4 θα το λέμε πάντα».
«Και εμείς – και εμείς» μονολογήσαμε οι υπόλοιποι, γιατί θυμηθήκαμε ότι έτσι έχει περάσει στη συλλογική μας μνήμη η αφήγηση των γονιών μας.
Ο Γιώργος του ΕΠαΜ επέμεινε για την ανάγκη να αρνούμαστε να παίξουμε το παιχνίδι του διχασμού που μας σερβίρουν, γιατί χαρίζοντάς μας την γνώση του «από τα μέσα» της ΔΕΗ, έδειξε τον φόβο και την απειλή που προσπαθούν να επιβάλλουν σε εργαζόμενους της.
Ο Εργολάβος θα έρθει να κόψει το ρεύμα και ο Διαχωρισμός σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς, σε εργαζομένους και ανέργους και σε ότι άλλο προσπαθούν να μας διχάσουν, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το καταφέρουν.
Όλοι Μαζί και Κανένας Μόνος.
Είμαστε οι Πολλοί και το Δίκαιο με το μέρος μας.

Η Απόφαση Ομόφωνη: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Το λέμε στους γείτονες και τους φίλους μας και συνεχίζουμε. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο Χαράτσι τους και η Πλήρης Πολιτική Ανυπακοή θα γίνει από Όλους.

Το ραντεβού κλείστηκε για κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ στις 7:00μμ στο καφενείο της Ι.Φωκά 125 του Γαλατσίου για να παραδοθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς να έχει πληρωθεί το Χαράτσι. Η ομάδα Πολιτών θα τους παραδώσει μαζικά στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου για τα περαιτέρω.
(updated:συγνώμη για τα λάθη που είχαν γίνει στην ανάρτηση για τα επόμενα ραντεβού)

Ο Θάνος και ο Μαρίνος του ΕΠαΜ κάτοικοι της γειτονιάς, δήλωσαν ότι είναι μαζί με τον Μπάμπη, την Χριστίνα και τους άλλους, ΚΑΙ στην ομάδα Πολιτών της γειτονιάς.
Οι αμοιβαίες δεσμεύσεις όλων μας για βοήθεια αναμετάξυ μας και για επόμενες συναντήσεις μας, στις κοντινές γειτονιές, τώρα που βρεθήκαμε, σφραγίστηκαν με κουβέντα σε παρέα.
Ο τραπεζικός υπάλληλος(και όχι ο Τραπεζίτης), μαζί με τον ελεύθερο επαγγελματία, ο μάγειρας με τον άνεργο, ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ με τον δημόσιο υπάλληλο βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι.
Ο καθημερινός σοσιαλιστής και ο καθημερινός φιλελεύθερος, να μιλούν με τον απλό κομμουνιστή και τον απλό δεξιό, λέγοντας τα ίδια.

Ξέρετε πόσες τέτοιες συναντήσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα;
Ξέρετε πόσες πολλές συναντήσεις έγιναν εχθές;
Ξέρετε πόσα καφενεία ήταν γεμάτα κόσμο που συζητούσε πριν μία ώρα;
Αν ξέρετε «σσσσσσσστ!» Σωπάστε. Δεν πρέπει ακόμη να φτάσει στα αυτιά «Τους».
Αν «Αυτοί» ήξεραν θα έχαναν τον ύπνο τους!

Θα έρθει καιρός, σύντομα, που με τις πράξεις μας θα «Τους» τραγουδήσουμε τους στίχους της Κατερίνας ελαφρά παραλλαγμένους:
Η μοναξιά μαζικότητα
η μοναξιά μαζικότητα μας λέω. Για τη δική μας λέω,
είναι τσεκούρι στα χέρια μας,
που πάνω από τα κεφάλια σας γυρίζει γυρίζει γυρίζει γυρίζει


ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ.

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: