Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Το δεξί χέρι του κ. Ε. Βενιζέλου πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο κ. Κ. Μποτόπουλος, Συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται ως ο επικρατέστερος να αναλάβει τα ηνία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το δεξί του χέρι και πολιτικό του φίλο τον κ. Κ. Μποτόπουλο επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος να αναλάβει σε αυτή την κρίσιμη για την αγορά και την οικονομία συγκυρία τα ηνία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο κ. Μποτόπουλος είχε πληρώσει μία δήλωσή του που του στοίχισε τη δεύτερη θητεία στην Ευρωβουλή, όταν στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ του κ. Βενιζέλου και ήρθε η ώρα της αποκατάστασής του, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

O κ. Μποτόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris I Sorbonne, απ' όπου και ανακηρύχτηκε Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου το 1991. Η διατριβή του, προπομπός και προάγγελος μελλοντικών εξελίξεων, είχε τίτλο Οι Σοσιαλιστές στη δοκιμασία της εξουσίας και εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή και μετέπειτα (άλλο σημάδι) ευρωβουλευτή Duhamel. Το 1993 μπήκε με έμμεσο τρόπο στην πολιτική, χάρις στον τότε Υπουργό Προεδρίας Αναστάσιο Πεπονή.


Η σχέση του με το όλον ΠΑΣΟΚ άρχισε μέσα από το θνησιγενές αλλά ενδιαφέρον πείραμα της θεματικής οργάνωσης θεσμών και δικαιωμάτων, ενώ από το 1995 θητεύει και στη δικηγορία, στην Τράπεζα της Ελλάδας και στο Γραφείο Τρύφωνος Κουταλίδη. Η πρώτη του δημόσια θέση ήταν αυτή του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, την περίοδο 2003-2004, επί Πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και Υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Το 2005 εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και, λίγο αργότερα, διορίζεται επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Επιμόρφωσης και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τον Οκτώβριο του 2007, μετά τις βουλευτικές εκλογές, έγινε ευρωβουλευτής και συμμετέχει στις Επιτροπές Συνταγματικών Υποθέσεων, Προϋπολογισμού, Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Νομικών Θεμάτων. Το Φεβρουάριο του 2009 η Σοσιαλιστική Ομάδα τον επέλεξε ως Εισηγητή όλου του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2010. Δεν πρόλαβε όμως, όπως γράφει χαρακτηριστικά το βιογραφικό του. “Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μου έκανε την τιμητική πρόταση μετάβασης από την Ευρωβουλή στην Ελληνική Βουλή στις πρώτες εθνικές εκλογές. Αυτές έμελλε να γίνουν πολύ σύντομα, τον Οκτώβρη του 2009”.
Ρεπόρτερ
Σημ.axinosp:Ακόμα ένας ειδικός σαν τον Βενιζέλο στην Οικονομία, έχουμε να γελάσουμε με αυτόν τον μπαγλαμά στις επόμενες μέρες που θα γίνει ο χαμός στο Χρηματιστήριο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: