Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Ασκήσεις ετοιμότητας» στις ευρωπαϊκές τράπεζες για τη δραχμή

«Ασκήσεις ετοιμότητας» για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή κάνουν τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Δικηγόροι εξετάζουν κάθε δανειακή σύμβαση που έχει συναφθεί με ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ οι τράπεζες αναζητούν τρόπους να αντισταθμίσουν την έκθεσή τους στη χώρα.

Έως τώρα, οι ανησυχίες των τραπεζών περιορίζονταν στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας και στις ζημιές που αυτή θα προκαλούσε στα ομόλογα. Τώρα, ο κλάδος επιχειρεί να προβλέψει τι θα συμβεί στα δάνεια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν συναφθεί σε ευρώ, εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, γράφει η Wall Street Journal. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι «πολύ, πολύ άτακτη», είπε ανώτερος Βρετανός τραπεζίτης.

Ακόμα και μετά την απόσυρση του δημοψηφίσματος, πολλοί ειδικοί θέτουν τώρα ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνεται.

Για να είναι προετοιμασμένες, οι τράπεζες εξετάζουν ένα προς ένα τα έγγραφα των δανείων που έχουν εκδώσει προς Έλληνες πολίτες ή επιχειρήσεις.

Η Credit Agricole, για παράδειγμα, έχει συνάψει επιχειρηματικά δάνεια 13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σχεδόν 4 δισ. σε στεγαστικά δάνεια και περίπου 1 δισ. σε δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις.

Σε κάποιες δανειακές συμβάσεις, υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Ελλάδα αλλάξει νόμισμα. Άλλες αναφέρουν απλά ότι το δάνειο δίνεται στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα δάνεια θα μετατραπούν αυτόματα σε δραχμές.

Παρότι η Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα κινούνται σε αχαρτογράφητα εδάφη, στην περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, εκτιμάται ότι το ζήτημα της τύχης των ξένων πιστωτών θα διευθετηθεί με νόμο από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι, σύμφωνα και με την εμπειρία του παρελθόντος, ότι τα δάνεια σε ευρώ θα μετατραπούν σε δραχμές, σε μία προκαθορισμένη ισοτιμία, αναφέρει η WSJ. Αυτό σημαίνει ότι οι ξένες τράπεζες θα υποστούν σημαντικές ζημιές, αφού η νέα δραχμή αναμένεται να καταρρεύσει έναντι του ευρώ και των άλλων νομισμάτων.

Ανησυχίες, όμως, έχουν και οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επικαλούμενη τραπεζική πηγή, η WSJ αποκαλύπτει ότι ενώ οι ξένες επιχειρήσεις συνήθως βγάζουν τα χρήματα που παράγουν από τη χώρα κάθε δύο εβδομάδες, το διάστημα αυτό έχει μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα. Κάποιες βγάζουν τα κέρδη που παράγουν ακόμα και κάθε μέρα, υπό το φόβο μιας ξαφνικής αλλαγής νομίσματος.

Διαβάστε επίσης:
Οδηγός χρήσης» για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

isotimia
Σημ.axinosp:Μέχρι τις 15 θα έχει γίνει το κούρεμα των ομολόγων και μετά .........................!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: