Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Θα ‘κολλήσει’ και ο Παπαδήμος;

Αυτό υποστηρίζει ο Γερμανός πολιτολόγος Ντάνιελ Γκρος από το ερευνητικό κέντρο CEPS. Χωρίς την συμπαράσταση των συνδικάτων και των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις.

«Ενότητα, συνεννόηση και σύνεση», είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Ο Ντάνιελ Γκρος, επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες (CEPS), εκτιμά ότι οι ιδιότητες αυτές δεν χαρακτηρίζουν τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά ούτε και τα συνδικάτα και τους δημοσίους υπαλλήλους: «Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει πολύ καλά ως τεχνοκράτης ότι δεν θα τα καταφέρει, εάν τα δύο μεγάλα κόμματα του δώσουν μόνον 15 εβδομάδες καιρό. Διότι στο διάστημα αυτό δεν είναι δυνατόν να νοικοκυρέψει τη δημόσια διοίκηση και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Δεν θα βοηθήσουν η δημόσια διοίκηση και τα συνδικάτα

Ο κ. Γκρος εκτιμά επίσης ότι οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι εφικτές γιατί, όπως υπογραμμίζει, λείπει η κοινωνική συναίνεση και όχι το νομικό πλαίσιο και οι διακηρύξεις. Δηλαδή η στήριξη του λαού στο πρόγραμμα εξυγίανσης και η συμπαράσταση των συνδικάτων και των δημοσίων υπαλλήλων στην δρομολόγηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων: «Η ελληνική βουλή ψήφισε όλους σχεδόν τους νόμους, όπως το ζήτησε η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ, αλλά κατόπιν δεν εφαρμόστηκε τίποτε ή μάλλον εφαρμόστηκαν ελάχιστα. Και αυτό διότι η ίδια η δημόσια διοίκηση απέτρεψε την εφαρμογή τους, επίσης πολλά συνδικάτα προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση. Δυστυχώς αυτό το κλίμα θα συνεχιστεί, και όσο δεν αλλάζει τίποτα σε αυτά τα δεδομένα, και ο πλέον άριστος τεχνοκράτης, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μπορεί να πετύχει ελάχιστα.»

Η διεξαγωγή εκλογών το μικρότερο κακό

Τέλος ο Ντάνιελ Γκρος υπογράμμισε ότι δεν βλέπει προβληματική τη διεξαγωγή εκλογών και υπενθυμίζει πως και σε άλλες χρεωμένες χώρες έγιναν εκλογές κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των πακέτων εξυγίανσης.

Τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στην Ιρλανδία, οι εκλογές και ο προεκλογικός αγώνας δεν απέτρεψαν, ούτε καν επιβράδυναν τα πακέτα περικοπών και μεταρρυθμίσεων: «Στην Πορτογαλία ο προεκλογικός αγώνας διεξήχθη αρκετά πολιτισμένα με τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν συμφωνήσει ήδη στα βασικά σημεία του προγράμματος εξυγίανσης και να ακολουθούν τελικά κοινή γραμμή. Στην Ιρλανδία διεξήχθησαν επίσης εκλογές. Εδώ η αντιπολίτευση ζήτησε αλλαγές στο μνημόνιο, αλλά όταν έγινε κυβέρνηση επέβαλε και εφάρμοσε το πακέτο χωρίς προστριβές».

Και ο Γερμανός πολιτολόγος καταλήγει: «Επομένως είναι εφικτή η κυβερνητική αλλαγή κατά τη διάρκεια της δρομολόγησης και της εφαρμογής ενός τέτοιου πακέτου. Ασφαλώς χρειάζεται γι’ αυτό μια ‘μίνιμουμ –συναίνεση’ των κομμάτων και ακόμη πιο σημαντικό: του λαού.»

DW
Σημ.axinosp:Τα βάλατε Ευρωπαίοι με το υπερόπλο των Ελλήνων που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, παραδεχτείτε από τώρα την ήττα σας και φύγετε να γλυτώσετε !!
Η ΕΕ απέναντι στον Ελληνικό "χειμώνα", δεν έχει καμία τύχη και η κατάρρευση της Ευρωζώνης, θα είναι το φυσικό επακόλουθο !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hail Papadimos