Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

New York Times: «Μπορεί η Ελλάδα να διαλύσει την ευρωζώνη;»

«Η πολιτική θύελλα στην Αθήνα μας κάνει να σκεφτούμε αυτό που μέχρι χθες ήταν αδιανόητο: η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη δεκάχρονη χρήση του ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή», αναφέρουν στο κεντρικό τους άρθρο οι New York Times για την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

«Αυτή η κίνηση είναι επισήμως ανάθεμα για την Αθήνα», υποστηρίζει η έγκριτη εφημερίδα, ωστόσο κάνει λόγο για όλο και μεγαλύτερο αριθμό οικονομολόγων, οι οποίοι προκρίνουν την επιλογή της δραχμής παρά το βραχυπρόθεσμο πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Και τώρα με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται μπροστά σε ένα δημοψήφισμα για την έγκριση της δανειακής σύμβασης με την Ευρώπη, αυτή η μικρή ομάδα μπορεί να βρει υποστηρικτές», επισημαίνεται.

Μια επιστροφή στη δραχμή, όμως, είναι απίθανο να φέρει μια γρήγορη ίαση για τις πληγές της Ελλάδας. Η χρεοκοπία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, οι καταθέτες θα σηκώσουν τα χρήματά τους ενώ μια υποτίμηση της τάξης του 50% πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη.

«Οι υποστηρικτές της δραχμής σαφώς γνωρίζουν αυτές τις εξελίξεις» ισχυρίζεται το δημοσίευμα, τονίζει παρά ταύτα ότι μετά τον αρχικό πανικό, οι εξαγωγές θα εκτιναχθούν και ο νομισματικός έλεγχος που θα έχει πάλι η χώρα, θα λειτουργήσουν προς όφελος της Ελλάδας.

Στο άρθρο φιλοξενείται και η άποψη του Βασίλης Σεραφειμάκη, της Avinoil, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πετρελαιοειδών στην Ελλάδα ο οποίος δηλώνει υπέρμαχος της δραχμής.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι λειτουργούμε υπό ένα ξένο νόμισμα. Αν είχαμε το νόμισμά μας τουλάχιστον θα τυπώναμε χρήμα» ισχυρίζεται ο κ. Σεραφειμάκης.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ολική επαναφορά της πολιτικής, που κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενη. Επί της ουσίας το ζήτημα πάνω στο οποίοι καλείται ο ελληνικός λαός να αποφανθεί είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Για τους υποστηρικτές της δραχμής η απάντηση είναι προφανής, καθώς θεωρούν ότι οι περικοπές των δύο τελευταίων ετών επιδείνωσαν την οικονομία της χώρας οδηγώντας την σε ύφεση», καταλήγει.

iefimerida
Σημ.axinosp:Τρεχάτε Τραπεζίτες και λοιποί τοκογλύφοι, έχει προσφορά το 50λιτρο το βαρέλι η βαζελίνη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: