Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο «Αρχιμήδης» για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου απάντηση στο γερμανικό «Εύρηκα»

Το σχέδιο Αρχιμήδης για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας παρουσίασε σήμερα η κίνηση Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ ( Κρατική Ακίνητη Περιουσία Προστασία και Αξιοποίηση) ώστε να αποπληρωθεί τμήμα του δημοσίου χρέους.

Παρόντες στη εκδήλωση ήταν ο Στέφανος Μάνος και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απο τους πρωτεργάτες της κίνησης.

Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν και ανήκουν ή προορίζονται να μπουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας. Προτείνεται, επίσης να ενταχθούν στοιχεία περιουσιακών στοιχείων των Δήμων οι οποίοι στη συνέχεια θα παραχωρούν με δική τους συμμετοχή στην επένδυση ακατοίκητες βραχονησίδες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας. Μπορούν ακόμη να εισέλθουν στο χαρτοφυλάκιο περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν επιθυμούμε την ιδιωτικοποίηση τους αλλά θα συμβάλουν στη μεγένθυση της αξίας τους.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα ανήκουν σε μία εταιρεία. Έτσι ο υποψήφιος αγοραστής που στην παρούσα φάση μπορεί να είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή το EFSF και θα γνωρίσει όλη την περιουσία που εισέρχεται προς διαπραγμάτευση. Η εταιρεία στη συνέχεια θα παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης ή τα προσδοκώμενα έσοδα. Σε διάστημα 10 ετών όμως η Ελλάδα θα διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει απο την εταιρεία οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που επιθυμεί με την καταβολή της αξίας που αυτό είχε εκτιμηθεί ενώ με το σχέδιο Εύρηκα δεν δίνετε η δυνατότητα αυτή.

Ο κ. Γιάννης Παναγιωτίδης που παρουσίασε το σχέδιο ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθούν αξίες και κυρίως αγορά που θα βοηθήσουν να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για επενδύσεις. Το πρόγραμμα μπορεί να εξασφαλίσει αρχικά το ποσό των 180 με 200 δισ ευρώ.

Ο κ. Στέφανος Μάνος ανέφερε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το χρέος. Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι η πρόσφατη απόφαση για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων έχει πολλές αβεβαιότητες και στην περίπτωση που δε προχωρήσει η επόμενη ημέρα θα είναι ζοφερή.

Ημερησία
Σημ.axinosp:Το σχέδιο "Αρχίδης" το ξέρετε λαμόγια ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: