Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Η MF Global «θύμα» της κρίσης στην Ε.Ε.

H αμερικανική χρηματιστηριακή MF Global κατέθεσε αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (Chapter 11), μετά τη μεγάλη έκθεσή της σε ομόλογα προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης το τελευταίο έτος. Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της κατέθεσε και η χρηματοοικονομική μονάδα της MF Global Finace. Η MF Global αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής «θύμα» της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στις ΗΠΑ.

Η χρεοκοπία της MF Global αποτελεί απροσδόκητη ήττα για το διευθύνοντα σύμβουλό της, και πρώην πρόεδρο της Goldman Sachs, Τζον Κορζάιν, ο οποίος επεδίωκε να τη μετατρέψει σε μία μίνι Goldman. H υπαγωγή της ΜF Global σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές έγινε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεών της με την Interactive Brokers Group, με σκοπό την πώλησή της. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το διοικητικό συμβούλιο της MF Global προσπάθησε να βρει αγοραστές, ενώ ταυτόχρονα προετοίμαζε το έδαφος για υπαγωγή σε καθεστώς «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας ή και αναδιάρθρωσης, σε περίπτωση που δεν κατέληγε σε συμφωνία πώλησης της εταιρείας.

Η MF Global, με τον κ. Κορζάιν στο πηδάλιο από πέρσι το Μάρτιο, επιδόθηκε κυρίως σε συναλλαγές υψηλού ρίσκου για ίδιον όφελος, με αποτέλεσμα να δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της έκθεσής της σε ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά και εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων. Νωρίς χθες, η Fed της Νέας Υόρκης ανέστειλε τις συναλλαγές της με τη MF Global. Την προηγούμενη εβδομάδα, η MF Global ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες-ρεκόρ, ύψους 191,6 εκατ. δολ., και η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε από τη Fitch καθώς και την Moody's.

Βασιλική Σακκάτου
Ημερησία
Σημ.axinosp:Το γλέντι αρχίζει λεβέντες της Wall Street, κάντε παραγγελία τώρα το 50λιτρο βαρέλι της βαζελίνης, συμφέρει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: